background
Всеукраїнський екологічний конкурс малюнка «Майбутнє планети у наших руках» одержав своє продовження

У лютому 2023-го його оголосили вдруге, цього разу з актуальною темою: «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення». До його проведення, крім Національної бібліотеки України для дітей й обласних бібліотек України для дітей, долучаються: Державна екологічна інспекція України, Національна спілка художників України, Громадська організація «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Основною метою змагання є привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни, а також виховання у дітей бережливого ставлення до природи та навколишнього середовища. Юних художників закликають виконувати роботи у форматі А3 будь-якими художніми засобами й техніками. Головна вимога – твір має відповідати за змістом і жанром темі та містити авторське бачення покращення екологічної ситуації в Україні. Також дітям пропонується обрати один із трьох тематичних напрямків для свого малюнка: «Вплив війни на природу України», «Наше майбутнє – чисте й доглянуте довкілля», «Скажемо «Ні» забрудненню Землі». Переможці визначатимуться у трьох вікових категоріях: дошкільники та учні 1-4 класів; учні 5 – 8 класів; учні 9 – 11 класів. На всеукраїнському рівні підсумки будуть оголошені 22 квітня, у Всесвітній день Землі.

Охочих взяти участь у конкурсі просимо надсилати роботи на поштову адресу Черкаської обласної бібліотеки для дітей до 13 березня 2023 року. Яку супровідну інформацію треба додавати до малюнка, а також про інші деталі змагання читайте в Положенні на сайті Національної бібліотеки України для дітей.