background
Вітаємо казкаря Сашка Лірника з 60-літтям!

24 січня 60-й день народження відзначає сучасний чоловік-оркестр, казкар, музикант і наш земляк Сашко Лірник. Справжнє його ім’я – Олександр Власюк, і, крім лірництва, він відомий як інженер-будівельник та кораблебудівник, колишній учасник київського гурту «Вій», сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. Він неодноразово брав участь у музичних та етнографічних фестивалях (при чому долучався і як член журі, і як гість основної сцени, і як організатор), докладав руку до створення сучасних українських кінострічок за власними фентезійними оповідками, проводив для дітлашні свята, записував аудіокниги, озвучував мультсеріал тощо. Видання його «Казок» стабільно користуються попитом серед наших читачів і незмінно збирають захоплені відгуки як від малечі, так і від батьків.

До круглої дати в житті митця ми підготували мініблог «Сашко Лірник – казкар з Умані». У цьому бібліографічному матеріалі зібрано чимало цікавого про письменника й музиканта. Зокрема, ви можете ознайомитися з його біографією, колоритними цитатами, переглянути читацькі рецензії на його твори й замовити книгу в бібліотеці, прослухати обрані відеоказки, почитати й подивитися численні інтерв’ю тощо. Мініблог ви знайдете на сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей в розділі «Ресурси бібліотеки» (рубрика «Інтерактивні ресурси. Література»). 

Колектив бібліотеки від щирого серця вітає ювіляра й зичить невичерпного натхнення, творчої енергії та подальших мистецьких звершень!