background
Урок безпеки від представників ДСНС – у бібліотеці

Урок безпеки від представників Головного управління ДСНС України в Черкаській області «Правила безпечної поведінки» пройшов у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Надважливою в сучасних умовах інформацією гості ділилися з учасниками гуртка «Літературне краєзнавство» Черкаського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту. Стала ця зустріч корисною й для працівників книгозбірні: представники ДСНС не лише провели навчання, а й поділилися методикою організації подібних заходів із бібліотекарями.

Тема обговорення була широка й дуже корисна. Читачам розповіли про основні правила поводження з електроприладами й свічками, про причини займань при використанні в побуті туристичних пальників й електрогенераторів, про небезпеку прогулянок тонкою кригою та невмілої зимової риболовлі.

Одним із найважливіших пунктів розмови був алгоритм поведінки при виявленні вибухових пристроїв. Небезпека може чатувати всюди: і на звільнених від окупації територіях, і в прифронтових зонах, і навіть на відносно мирних територіях – у лісі, біля водойм, у полях, закинутих будівлях, привабливих на перший погляд об’єктах (іграшки, коробки з-під цукерок) просто на хіднику. Особисто обговоривши з підлітками ці нюанси, представники ДСНС продемонстрували навчальне відео, у якому детально розписано, якими бувають вибухонебезпечні предмети, що треба вчинити насамперед і чого не робити в жодному разі.

 На завершення зустрічі діти отримали подарунки: спеціальні теки із зошитами, тематичними наліпками, коміксами й іграми на тему безпеки життєдіяльності. Бібліотеці гості також презентували такі теки, а ще посібник із планами-конспектами спеціальних уроків, настільну гру із загадками й відповідними завданнями, розмальовки й інформаційні плакати. Щиро дякуємо Головному управлінню ДСНС України в Черкаській області за вчасну й потрібну зустріч і початок співпраці!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg