background
Майстер-клас до Дня Святого Миколая – в укритті

Жодні погані обставини, тривоги й терор не знищать в українських дітях віри в диво та в хороше майбутнє! Майстер-клас із виготовлення декоративних янголят під час масованого ракетного обстрілу? У підвалі бібліотеки! Ілюстрації до розповіді бібліотекаря про зимові чудеса? На ноутбуку! Листи до святого Миколая? Під ліхтариком! Звісно, не всі тематичні заходи працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей проводили аж в таких екстремальних умовах, але один таки довелося... Утім, малечі це не зіпсувало настрою, і стіни читальні дітлахи, ми певні, залишили натхненні та потішені.

Упродовж  кількох днів у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів проводили для відвідувачів народознавчі оповідки «Миколай несе в торбинці чемним діточкам гостинці» та майстер-клас «Вітаємо з Миколаєм». Учасниками заходів стали учні 3-Б класу ЗОШ № 19, 1-Б та 3-Б класів Першої міської гімназії, 3 – 4 класів Руськополянської приватної школи “Discovery School”.

Заходи передбачали коротку розповідь бібліотекаря про історичну постать Миколая, який став гаряче шанованим святим, покровителем мандрівників і дітей, та про традиції відзначення свята 19 грудня в Україні. Після народознавчої інформації малечі запропонували написати святому Миколаю листи із заповітними мріями, надіями, проханнями про мир, перемогу та дрібні радощі, які для кожної дитини дуже важливі й особисті.

Доповнив захід короткий майстер-клас із виготовлення гарненького декору – янголят, помічників святого Миколая. Кожна така поробка формувалася з косметичних ватних дисків, склеювалася відповідним чином і, за бажанням творців, розмальовувалася різними кольорами. Тепер декоративними янголами можна прикрасити ялинку або просто оздобити оселю, сподіваючись, що їхні білі крильця принесуть кожному з нас у прийдешньому році тільки найкраще й світле.  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg