background
"Поетична осінь" – 2022

Насолода від дотепного віршованого слова, спілкування із цікавими, змістовними людьми та душевний відпочинок – це все про літературний вернісаж «Поетична осінь». Жодні обставини не завадили відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провести для учнів 4-А й 4-Б класів уже традиційну творчу зустріч із майстрами пера, членами Національної спілки письменників України. Активно обмінювалися репліками з малечею й читали свої твори Юлія Гончар, Наталія Бонь та Іван Дубінін. Усі троє в різні роки здобували перемогу в літературному конкурсі творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон». І всі є постійними друзями Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

Кожен почесний гість підготував для спілкування з дітками власну програму, збагативши її своїми віршами та урізноманітнивши активностями. Так, поетеса й літературознавиця Юлія Гончар запропонувала читачам розгадати кілька веселих загадок, а потім ще й провела для них кумедну творчу руханку. Кілька особливо активних дітлахів зображували на сцені різних тварин і події з декламованого авторкою вірша, решта аудиторії охоче всі рухи повторювала.

Письменниця Наталія Бонь зробила яскравий анонс логопедичної абетки, над якою вона зараз працює. І, звісно, зачитала з майбутньої збірочки тренувальні вірші, аби всі присутні спробували трохи попрацювати над своєю дикцією. Вона ж закликала читачів ставити питання, і потім тільки й встигала задовольняти їхню цікавість! Малеча прагнула знати всі секрети письменницької «кухні»: як створювалися перші дописи, хто підштовхнув взятися за перо, які свої літературні дітища авторка любить більше інших тощо.

Традицію відповідати на дитячі питання продовжив і поет, прозаїк, гуморист Іван Дубінін. До нього, як і до попередниці, було стільки запитів, що спілкування з шанувальниками продовжилося й після заходу. Перед тим же письменник потішив присутніх читанням своїх веселих римованих історій про кохання в дитячому садочку й інші події юного життя потенційних читачів.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg