background
Представляємо віртуальну презентацію дитячих творів Ірен Роздобудько

   3 листопада 60 років тому народилася відома письменниця, журналістка, кіносценаристка, ілюстраторка Ірен Віталіївна Роздобудько. Починаючи з несподіваних професій і посад (за життя їй довелося попрацювати шпрехшталмейстером у цирку, кіномеханіком у відеосалоні, офіціанткою, телеграфістом, дикторкою радіогазети тощо), ця неординарна жінка із часом зробила блискучу літературну кар’єру. Сьогодні книг у бібліографії мисткині налічується вже понад 30. При цьому свої прозові твори майстриня пера пише винятково українською. Вона переконана, що динамічний сюжет, легкість викладу й доступність описаних в історії проблем роблять будь-яку її книгу зрозумілою кожному українцеві.

Її легкий впізнаваний стиль до смаку не лише дорослій аудиторії, а й маленьким читачам. Повість «Арсен» не випадково потрапила до довгого списку Книжкової премії ВВС Україна «Книга року – 2013» й досі часто запитується в бібліотеках. І це не єдиний цікавий та успішний твір авторки для юної аудиторії: про дитячі й підліткові книги Ірен Роздобудько ви можете прочитати у свіжій попереджувальній довідці до 60-річчя письменниці «Вона знає, що ми знаємо…». Продукт має формат віртуальної презентації й доступний на сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей у рубриці «Бібліографічні матеріали» (розділ «Бібліотечному фахівцю»).

Від щирого серця бажаємо письменниці не знижувати творчих «обертів» й отримувати від своєї роботи задоволення та гідне визнання. Ми певні, що вона не раз іще здивує своїх прихильників якісними літературними новинками.