background
Відеоподорож Черкасами до Дня міста

736-у річницю рідного міста діти-учасники Черкаського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту відзначили в нашій бібліотеці. Для них працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів підготували відеоподорож «Черкаси: знайомі і незнайомі». Адже погодьтеся, дізнаватися про малу Батьківщину дещо новеньке – чудова данина шани до чергового Дня міста.

Читачі охоче розгадували зашифровані в ребусах давні й нові назви архітектурних «родзинок» обласного центру – особняка Щербини (зараз Палац одружень), будинку Майбороди, колишнього готелю Слов’янський («візитівка» міста Блакитний палац) та ін. Кожне зображення із загадкою й слайд-відповідь супроводжувалися коментарем бібліотекаря із цікавою та пізнавальною краєзнавчою інформацією. Також на учасників заходу чекали питання у форматі «Що? Де? Коли?», присвячені видатним літераторам-уродженцям Черкаської області та їхнім найвідомішим творам. Через напружену ситуацію з регулярними «повітряними тривогами» того дня захід пройшов у безпечному місці – підвальній частині бібліотеки.

Запрошуємо наших віддалених користувачів завітати на сайт Черкаської обласної бібліотеки для дітей і також більше дізнатися про Черкаську область і її адміністративний центр. Знання допоможе освіжити рубрика «Краєзнавство» на «Ігровому майданчику» – там якраз з’явилася новенька гра «Люди, що прославили Черкаси». А поповнити інтелектуальну скарбничку можна, зазирнувши в пункт меню «Ресурси бібліотеки»: рубрики «Інтерактивні ресурси» та «Видання бібліотеки для дітей» містять чимало насичених фактами, світлинами й корисними посиланнями публікацій.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg