background
У бібліотеці зустрілися з військовим ЗСУ

Зустрілися з військовим Збройних Сил України Романом Надточієм, організували власну мистецьку акцію, дізналися багато нового про свою країну, а ще посміялися, поспілкувалися, відпочили душею. І все це за одну годину! Йдеться про учасників художньої студії «Барви натхнення» Черкаської дитячої школи мистецтв № 2 під керівництвом художниці Ольги Курської. Для них у Черкаській обласній бібліотеці для дітей пройшов спільний захід – урок патріотизму «Дух нескореної нації».

Звісно, головним героєм події став Роман Надточій – військовий, керівник ГО «Поклик Яру» й просто цікава й багатогранна особистість. Діти буквально засипали його питаннями найрізноманітнішого спрямування. Як живуть військові в «гарячих точках»? Чи страшно на війні? Скільки важить повне військове обмундирування? Що пан Роман може розповісти про особисте життя? Що він любить їсти? Чим захоплюється? Гість охоче й з гумором відповідав на дитячі питання. Ділився власними спогадами й враженнями про сьогодення – і трагічними, і щасливими. Багато розповідав про діяльність своєї громадської організації, що виховує в дітях і молоді патріотизм, побратимство, дисципліну, вміння захистити себе й допомогти близьким у критичний момент.

Приклад й історії Романа Надточія неймовірно надихнули дітей, сповнили їх надією. А рухлива гра, у яку всі учасники, разом із військовим, зіграли наприкінці зустрічі, ще й подарувала неабияку психологічну розрядку. До слова, про подарунки.  Учасники студії «Барви натхнення» не відпустили гостя з порожніми руками, презентували йому листівки й корисні речі. Одна дівчинка навіть передала від батьків медичний турнікет, який у певних обставинах може буквально врятувати життя.

Після події діти під керівництвом Ольги Курської взялися розмальовувати прапор України, доповнюючи зображення своїми щирими побажаннями. У майбутньому цей прапор планують передати захисникам.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg