background
Розпочато реєстрацію на "Книжкову ніч Гаррі Поттера – 2022"

Кажіть відверто, зачекалися магії? Бо ми так! І вирішили: якщо лист із Гоґвортсу й досі не прийшов, час створити його самотужки. 10 лютого о 16 годині вирушаємо в найпрекраснішу чарівну мандрівку світом, створеним Джоан Ролінґ. До наших послуг: Гоґвортс-експрес, летючий форд Англія, мітли, тестрали й чарівні палички. Запрошуємо читачів доєднатися й також стати учасниками такої очікуваної та яскравої вечірки. Платформа 9 3/4 відкрита для всіх відданих фанів!

Цього року тема «Книжкової ночі Гаррі Поттера»: «Магічні подорожі». Саме так її визначає власник прав на всю літературну франшизу про Хлопчика-Який-Вижив британське видавництво «Блумсбері». Ця ж компанія є основним ініціатором міжнародної акції “Harry Potter Book Night”, яка цього року у світі проходить вже увосьме. Черкаська обласна бібліотека для дітей долучається до акції втретє.

На поттероманів, як і завжди, чекатиме море цікавинок: улюблені майстер-класи, рухливі ігри, квести, конкурс костюмів, віртуальна магія, достовірні фотозони й, звісно ж, «Крамничка Візлів». Ви зможете зазирнути в Міністерство магії, на площу Ґріммо,12, вокзал Кінґс-Крос, до Забороненого лісу й навіть будиночка Дурслів. Зустрінетеся з відомими чаклунами й дивовижними створіннями магічного світу. Та обов’язково пригадаєте, чому «Гаррі Поттера» так цікаво читати й звідки все почалося. Адже паралельною темою до магічних подорожей у цьогорічної вечірки є 25-річчя з часу публікації першої книги про пригоди хлопця зі шрамом у формі блискавки – «Гаррі Поттер і філософський камінь».   

Запрошуються всі віддані шанувальники серії книг і фільмів про Гаррі Поттера віком від 8 років. Для участі вам треба зареєструватися й отримати в бібліотеці своє персональне запрошення. Позначайтеся також у події на Facebook – там ми викладатимемо новини про те, як триває підготовка до вечірки. А після цього – готуйте костюм, передивляйтеся екранізації й гайда до нас!

Водночас, маємо важливу інформацію! Ті, хто хоч раз потрапляли на «Книжкову ніч Гаррі Поттера» до Черкаської обласної бібліотеки для дітей, чудово знають, наскільки це масштабне й насичене свято. Ми робимо все можливе, аби учасники дійства отримали найліпші емоції, добре відпочили й не пішли додому без невеличких сувенірів. Але ми певні, що насправді оцінити нашу роботу й отримати задоволення від літературно-кінематографічних паралелей із магічним світом можуть лише ті, хто хоч трохи «в темі». Саме тому ми вирішили залишити минулорічну практику: відвідати нашу вечірку зможуть тільки особи, знайомі з Гаррі Поттером та його пригодами.

Щоб пройти реєстрацію й отримати персональне запрошення, ви маєте відповісти на 5 ЕЛЕМЕНТАРНИХ питань по всесвіту Гаррі Поттера. Якщо ви читали бодай одну книжку або дивилися хоча б один фільм серії, ви зможете дати відповідь. Для переходу до реєстраційної форми, достатньо 3 правильних відповідей із 5.