background
Бібліопригода за мотивами книг Іана Вайброу

Цілим скарбом веселощів, головоломок і розваг стала для учнів 4-В класу Першої міської гімназії бібліопригода «Академія Вовчикових наук» (за серією книг Іана Вайброу «Пригоди Малого Вовчика»). Захід провели для малечі його автори – працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей – у межах Національного тижня читання.

Немало дітлахів віддавна вважають себе шанувальниками бешкетливого, але милого й доброго Вовченяти, створеного пером британського письменника з відмінним почуттям гумору. Тож для них завдання, так чи інакше пов’язані із сюжетом і персонажами книжок, стали справжнім подарунком. Водночас, літературні ігри в бібліотеці завжди розраховані на всіх – і тих, хто не знайомий із першоджерелом також. Таких дітлахів під час бібліопригоди теж вистачало, їх розвага неабияк заінтригувала й спокусила взятися до читання.

Команди зі смішними тематичними назвами – «Капосні жахливці», «Зубасті задираки», «Страхітливі шибайголови» та ін. – спробували відтворити деякі пригоди юного сіроманця. Вони розшифровували послання; плели вузлики, щоб допомогти Вовчикові вибратися з пастки; прокладали маршрути, спираючись на власні знання математики; розбиралися в реквізиті справжнього детектива. На гравців чекав пошук скарбів, пазли, обговорення змісту книг і ще багато захопливих подій. Гра вийшла дуже динамічною, гамірною й гарантовано підняла настрій як малечі, так і бібліотекарям.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg