background
Квест по Гаррі Поттеру до Національного тижня читання

24 роки тому перша книга франшизи про Хлопчика-Який-Вижив привчила читати навіть тих, хто й чути не хотів про літературу. Відтоді кількість фанів серії Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера лише зростає. Так само, як збільшується світ пов’язаного з її магією контенту – кінострічок, літературних спін-офів, комп’ютерних ігор, сувенірної продукції. І Національний тиждень читання ми в Черкаській обласній бібліотеці для дітей не випадково починаємо саме квестом «Вам лист із Гоґвортсу» від відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів за мотивами суперпопулярної фентезі-саги. Своїм запалом і знаннями користувачі закладу вкотре доводять, що книги про Гаррі Поттера – дійсно цікава література, здатна творити справжні дива й заохочувати до читання.

Потреба в героях виникає тоді, коли світу загрожує зло – принаймні так стверджують усі твори масової культури для підлітків. Наш квест – не виняток, тож і в ньому все побудовано за цим принципом. Лячний Волдеморт заховав частки своєї душі в горокракси – зловісні предмети цілком невинного вигляду. Аби перемогти його, треба всі ці предмети для початку зібрати. Саме в такий спосіб героями себе змогли відчути учні 6-А класу СПШ № 3, що цього разу пройшли наш квест. Діти об’єдналися в команди за основними чарівницькими гуртожитками Гоґвортсу й вирушили на пошуки.

Не останньою мірою популярність цієї гри (як і всієї франшизи) серед читачів – велика кількість антуражу та яскравих образів. Мандруючи куточками бібліотеки, оформленими як класи зіль і настійок, віщування, чаклунська в’язниця Азкабан, гоблінський банк Ґрінґотс, діти поринають в атмосферу казки. Вони мусять приміряти Сортувальний капелюх, готувати зілля удачі, долати дементорів, грати у квідич, спілкуватися зміїною мовою тощо. А провідниками в цій подорожі стають бібліотекарі в образах Сивілли Трелоні, професорки Макґонеґелл, безіменної помічниці професора Снейпа.

Якщо ви розділяєте з нашими читачами захват від книг про Гаррі Поттера, запрошуємо не оминати увагою «Ігровий майданчик» бібліотечного сайту. У розділі «Літературні ігри» на вас чекає рубрика «Ігри за творчістю Джоан Роулінг». До речі, там зовсім недавно з’явилося кілька нових вікторин.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg