background
День захисників і захисниць України в бібліотеці

До Дня захисників і захисниць України Черкаська обласна бібліотека для дітей підготувала для своїх читачів насичену програму. Учасники інтелектуально-розважальних заходів могли дізнатися чимало нового про славетні сторінки вітчизняної історії, а ще потренувати ерудицію у вікторинах і відчути себе справжнім козаком або козачкою у тематичних іграх – усе відповідно до віку. Певні, що й настрій у наших читачів лишився відповідний – святковий і, водночас, рішучий та запальний.

У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провели популярну вже не один рік військово-патріотичну гру «Я – козак, і ти – козак». Мірятися у швидкості вдягання шароварів, розв’язуванні козацьких шрифтів, знанні козацького лексикону, силі й кмітливості цього разу випало учням 4-А класу Черкаського колегіуму «Берегиня». Учням же 2-Б класу цього ж навчального закладу запропонували поповнити багаж знань на годині українознавства «Де козак, там і слава!».

Працівники відділу масової роботи та естетичного виховання підготували для користувачів кілька веселих руханок, не забуваючи при цьому ділитися й цікавою інформацією з теми. Так, під час патріотичної гри «Ми – маленькі козачата» учні 3-Б класу Першої міської гімназії випробували себе в найрізноманітніших ролях. Наприклад, найкращого на Січі кухаря! Для цього хлопчик і дівчинка на швидкість перебирали квасолю й горох для потенційного кулешу. Важливо було їх точно відокремити й випередити при цьому суперника. Або наймайстернішого танцюриста: малеча влаштувала своєрідний гопак-батл, намагаючись вразити одне одного й бібліотекарів різноманітними танцювально-бойовими трюками. На тих же, хто віддає перевагу інтелектуальним забавам, чекали усні та електронні вікторини.

Учні 7-Б класу ЗОШ № 6 брали участь в історично-патріотичному часописі «Мужність. Сила. Честь». Їм довелося продемонструвати всі свої знання з теми, граючи за допомогою інтерактивної дошки в присвячені військовій історії України ігри. А ще вгадуючи, які пов’язані з українськими лицарями предмети сховані в чорній скрині.

Відвідувачі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів – учні 10 класу ЗОШ № 2 – також дізналися чимало нового завдяки пригодницькій розвідці «Велетні духу Запорізької Січі». Спілкування з бібліотекарями було присвячене, насамперед, історії запорізького війська, козацькому побуту й віруванням. Після цього заходу, як і в межах інших в усіх відділах книгозбірні, зацікавлені темою читачі могли погортати відповідні видання, представлені на книжковій виставці.

Зверніть увагу на те, що частина електронних ігор, у які грали читачі, доступні й нашим віддаленим користувачам. У розділі «Українознавство» на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту ви знайдете чимало вікторин, кросвордів і різножанрових головоломок на теми історії та культури нашої батьківщини. До речі, «Козацька абетка» та «Ми козацького роду нащадки» – новинки сайту, підготовлені спеціально до цьогорічного свята.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.JPG 012.JPG 013.JPG