background
Гра-квест «Чарівні істоти українського міфу»

Близько сотні учасників долучилися до гри-квесту «Чарівні істоти українського міфу», проведеної Черкаською обласною бібліотекою для дітей у сквері ім. Б. Хмельницького до Дня Незалежності України. Атмосферна розвага створена бібліотекарями за мотивами однойменної книги Дари Корній.

Охочі краще зазнайомитися з українською демонологією мали виконати завдання від шести різних лісових і гірських духів: лісовика, межівника, хухи, повітрулі, мавки й вихровика. Звісно, ці завдання були веселі, хоч і передбачали неабиякі розумові зусилля. Діти, підлітки і їхні батьки перевдягалися навиворіт, аби спантеличити блуда – товариша лісовика, розв’язували кросворди й ребуси, читали зоряні карти, демонстрували пантоміму, готували «вечерю чаклуна» із найнеймовірніших інгредієнтів, зламували шифри, робили прикраси для мавки, надували й розмальовували повітряні кульки. За всі зусилля на локації кожного духа гравці отримували паперові листочки. Зібрані листки треба було причепити на спеціальне дерево й таким чином завершити квест.

Старанні гравці були винагороджені й буквально – блокнотами, значками, листівками й коміксами від Черкаського книжкового фестивалю. Саме на його локації в межах грандіозної міської події «ManyFest. Фестиваль Фестивалів» із нагоди 30-ї річниці незалежності України й проходило наше ігрове дійство.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg