background
Презентація гри за "Маленьким Вовчиком" Іана Вайброу

У кожного покоління свої герої. У сучасних дітлахів одним із них є Маленький Вовчик – бешкетливий, винахідливий і милий персонаж серії книжок британського письменника Іана Вайброу. Черкаська обласна бібліотека для дітей відгукується на запит своїх читачів. Тож на основі історій про хвостатого персонажа та до 80-річчя Вайброу відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів розробив бібліопригоду «Академія Вовчикових наук», яку й представив своїм користувачам на початку червня.

Про особливості шкільного життя й психологію маленьких учнів пан Вайброу знає не з чуток: замолоду він працював учителем англійської мови й літератури. Хоча згодом і став професійним письменником, що присвячує весь вільний час створенню нових текстів. Тому про його маленьких героїв цікаво читати, а спробувати себе на їхньому місці ще цікавіше! У цьому переконалися учні молодших класів Черкаського колегіуму «Берегиня» й Першої міської гімназії.

Учасники об’єдналися в команди з кумедними тематичними назвами – «Капосні жахливці», «Зубасті задираки» та ін. – і взялися наслідувати пригоди юного сіроманця. Вони розшифровували послання; плели вузлики, щоб допомогти Вовчикові вибратися з пастки; прокладали маршрути, спираючись на власні знання математики; розбиралися в реквізиті справжнього детектива. На гравців чекав пошук скарбів, пазли, завдання за книгами й ще багато захопливих подій. І навіть ті, хто ще не встиг прочитати про Вовчикові походеньки, замислилися про ближче знайомство з літературною основою.

Літні канікули – взагалі прекрасний час, щоб відкрити для себе захопливі дитячі бестселери. Тож розваги за ними користуються попитом. Ще одну літературну гру – «Шоколадні секрети містера Вонки» (за книгою Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика») – у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провели для учнів Черкаського колегіуму «Берегиня». І цим перелік командних розваг, заснованих на літературних творах, у бібліотеці не обмежується. Запрошуємо до нас не тільки читати книжки, а й розділити азарт інтелектуальних змагань за ними.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.jpg 008.jpg 009.jpg