background
Переможців конкурсу «З Шевченком і з Черкащиною в серці» нагороджено!

Заслужені подарунки й грамоти отримали 13 дітей-переможців обласного краєзнавчого конкурсу «З Шевченком і з Черкащиною в серці». Урочиста церемонія нагородження відбулася в Шевченківському національному заповіднику в м. Каневі. Подарунки вручив особисто ініціатор й ідейний натхненник змагання, громадський діяч, політик, голова благодійного фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

Микола Володимирович подякував учасникам за креативність, глибоке розуміння творчості Кобзаря та небайдужість, а також поділився власними спогадами й враженнями. Про значення таких конкурсів, відповідальне ставлення дітей і їхніх батьків до популяризації й збереження спадщини Тараса Шевченка розповіла й письменниця, літературознавець, виконуюча обов’язки генерального директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко. Вона також привітала дітей із нинішніми досягненнями й побажала їм майбутніх перемог. Про перебіг змагання, особливості оцінки робіт й значний відгук від дітей Черкащини розповіла голова журі краєзнавчого конкурсу «З Шевченком і з Черкащиною в серці», директор Черкаської обласної бібліотеки для дітей Лідія Ушакова.

Перш, ніж отримати нагороди й взяти участь у колективному фотографуванні, присутні переглянули найкращі роботи на великому екрані. До речі, скоро кожен читач сторінок бібліотеки в Інтернеті також зможе побачити ці відеоогляди, вони будуть опубліковані на нашому YouTube-каналі. Комікси ж будуть заверстані в інтерактивний альбом, що з’явиться у віртуальному хабі «Навколо читання» (рубрика «Бібліотечні конкурси» в розділі «Усілякі цікавинки»).

Церемонією нагородження цей святковий день не завершився. Після урочистостей на дітей чекала насичена екскурсія Шевченківським національним заповідником у супроводі фахівців, а також покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg