background
14-томне зібрання творів Лесі Українки поповнило фонд Черкаської обласної бібліотеки для дітей

Повне академічне зібрання творів Лесі Українки в 14 томах надійшло до Черкаської обласної бібліотеки завдяки Українському інституту книги. Це актуальне, сучасне й вичерпне видання здійснено за результатами мистецького конкурсу з розроблення інформаційного продукту на тему: «Творчість Лесі Українки». Конкурс був організований та проведений Міністерством культури та інформаційної політики України з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження класика української літератури. Зібрання підготовлено та видано зусиллями провідних науковців Волинського національного університету імені Лесі Українки та інших навчальних і наукових інституцій України спільно з Українським інститутом книги.

Видання поділене тематично й жанрово за такими напрямами-блоками:  драматургія (1 – 4 томи), поезія та ліро-епічні поеми (5 том), художня проза (6 том), літературна критика та публіцистика (7 том), переклади (8 том), записи народної творчості та пісні, записані з голосу Лесі Українки (9 том), «Стародавня історія східних народів» та конспекти, виписки, нотатки (10 том), листування (11 – 14 томи).

Зібрання творів надіслане до бібліотек, відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Українському інституту книги для підтримки книговидавничої справи та популяризації української літератури у світі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2019 р. № 638.