background
Свято 8 березня в Черкаській обласній бібліотеці для дітей

Для того, щоб відчути себе принцесою, не обов’язково народитися в палаці й мати батьків королівської крові. Достатньо завітати напередодні свята 8 березня до Черкаської обласної бібліотеки для дітей. У цьому переконалися учениці 4-Б класу Першої міської гімназії. Спеціально для них працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів організували свято-гру «Панночка-веснянка». Утім, однокласники учасниць теж не байдикували: і час весело провели, і зробили сусідкам по партах й учительці кілька творчих подарунків.

Юні леді добряче повеселилися, виконуючи завдання гри. Вони демонстрували свою горду поставу, хвалилися знаннями сучасної масової культури, легко давали раду з рукоділлям і кулінарними рецептами та всіляко показували, що вони найталановитіші, найрозумніші, найвеселіші. Їхні джентльмени від душі підтримували подруг аплодисментами, підбадьорливими вигуками, найвищими оцінками їхніх здобутків. Та й самі долучалися до деяких інтелектуальних баталій, переконуючи, що навіть найсильніші принцеси радо вітають сильне плече лицаря.

Після конкурсів і веселих завдань, учасники перемістилися до актового залу бібліотеки. Там хлопці читали вірші, танцювали, розігрували сценки – іншими словами, забезпечили святковий мініконцерт до Міжнародного жіночого дня.

До речі, у бібліотеки є невеличкий подарунок до свята й для онлайн-користувачів. У нашому віртуальному хабі «Навколо читання» з’явився медіагід «Жінки в науці», присвячений найвидатнішим панянкам в історії, що зробили значний внесок у розвиток фізики, хімії, астрономії, математики й програмування. Ви можете також знайти там однойменну віртуальну виставку з книжками про геніальних жінок у різних галузях знання й мистецтва. Усі видання, представлені на виставці, наявні у фонді Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg