background
Година екологічних знань «Екологія: ми відповідальні за майбутнє»

Годину екологічних знань «Екологія: ми відповідальні за майбутнє» та тематичну інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?» провели для учнів 9-Ф класу ЗОШ № 7 працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Під час заходу діти обговорювали з бібліотекарем важливість дбайливого ставлення до навколишнього середовища та ознайомилися з презентацією про те, як прогресивні країни Європи й світу обмежують використання фосфатів при виробництві побутової хімії.

Для цих читачів екологічна тематика не нова: вони об’єдналися в євроклуб "You and Me", що діє в ЗОШ № 7, та активно працюють над проєктом «Будь свідомим європейцем, скажи фосфатам «СТОП». Тож інформація від наших бібліотекарів вигідно доповнила картину їхніх знань. Тим більше, що впродовж екологічної години учасники не обмежилися вивченням теоретичних напрацювань міжнародних урядів, насправді досить далеких від простого споживача. Ведуча заходу наголошувала на тих вчинках і тому способі життя, до яких може вдатися кожен із нас, аби обмежити забруднення води фосфатомісткою хімією.  

Гра «Що? Де? Коли?» теж неабияк допомогла учасникам розширити своє уявлення про екологію. Питання торкалися кінематографу, автопромисловості, сфери послуг і розваг, географії, загальних знань, водночас, так чи інакше повертаючись до теми довкілля. Так, обговорюючи питання й вдаючись до логіки та ерудиції, гравці переводять теорію в практичну площину й можуть міркувати про захист навколишнього середовища в простих, доступних і наочних категоріях.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg