background
Переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання" у 2020 році

    Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2020» відбувся у форматі онлайн-конференції на платформі Zoom. До боротьби долучилися 11 найактивніших учасників програм літніх читань із Корсунь-Шевченківського, Уманського, Драбівського, Городищенського, Кам’янського, Шполянського районів, міст Умані, Ватутіного й Черкас. Найбільшу кількість балів за результатами двох конкурсних завдань набрала Дар’я Воронова – читачка Уманської центральної міської бібліотеки для дітей. Саме вона представить Черкащину у фіналі конкурсу – «Шоу переможців», який в онлайн-режимі проводитиме Національна бібліотека України для дітей на початку вересня.

    Перший етап змагання полягав у проходженні онлайн-вікторини за допомогою ігрового сервісу Kahoot. Учасники відповідали за допомогою смартфонів на питання за літературними творами шкільної програми й бестселерами сучасних дитячих і підліткових письменників. Лідери читання пригадали краєзнавство, біографію Шевченка, перипетії історій Сашка Дерманського, Володимира Рутківського, Туве Янссен, Даніеля Дефо та ін.

    Доки журі підраховувало бали, набрані учасниками в першому турі, ми, за допомогою генератора випадкових чисел Random.org, визначили порядок виступів книгоманів у другому турі змагання. Тут завдання було більш творчим: упродовж 1,5-2 хвилин учасники мали представити улюблену книжку й переконати однолітків поповнити лави її шанувальників.

    Оцінювати презентації книг й узагальнювати результати боротьби мали неупереджені судді:

    – головний спеціаліст управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської облдержадміністрації, голова журі Оксана Верещака;

    – член Національної спілки письменників України, лауреат міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Наталія Бонь;  

    – головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей Наталія Коваленко.

    Усі читачі виступили гідно й з однаковим завзяттям боролися за перемогу на обох етапах. Серед учасників змагання ми побачили давніх знайомих, які долучалися до бібліотечних конкурсів і раніше – Машу Мацапей із м. Черкаси та Яніну Бабій із с. Танське Уманського району. Яніна, до речі, за кількістю балів виборола третє місце. Друге місце розділили Назар Бубир із смт. Драбова та Ніколь Мельничук із м. Умані.

    На всіх учасників обласного етапу конкурсу в Черкаській обласній бібліотеці для дітей чекають дипломи лауреатів і подарунки – цікаві сучасні книги. Переможниця ж отримає цілу добірку видань. Дякуємо всім, хто долучився до змагання! І нагадуємо, що наразі ви можете взяти участь ще у двох творчих конкурсах. Інформацію про них шукайте в «Анонсі» та в розділі «Бібліотечному фахівцю» (рубрика «Бібліотечні конкурси») на сайті бібліотеки.  

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG