background

    Саме в такому вигляді викладена інформація, яку ви знайдете в нашій новій медіапрезентації «Конституцію знаємо, вивчаємо, пам’ятаємо!», підготовленій до Дня Конституції України. І це ще не все – Черкаська обласна бібліотека для дітей пропонує читачам відзначити важливе державне свято не лише вивчаючи історично-правовий бік питання, а й перевіряючи вже здобуті знання в приємній ігровій формі.

    Поповнити свою ментальну скарбничку запрошуємо за допомогою презентації, гортаючи слайди за допомогою вказівників справа й зліва на сторінці. Матеріал розповідає про першу в історії України Конституцію та інших «попередників» сучасного закону, про структуру й затвердження Конституції 1996 року, про цікаві факти, пов’язані з виданням і наповненням закону тощо. Текст доповнюють фотографії, малюнки та відео.

 

    Щодо обіцяних ігор, їх, як і завжди, можна знайти на «Ігровому майданчику» нашого сайту. У рубриці «Тести» на вас чекає детальна правознавча вікторина «Як добре Ви знаєте Конституцію України?» для дітей середнього й старшого шкільного віку. Вона стосується змісту Основного Закону та процедури його затвердження. Після кожної відповіді ви побачите коментарі-роз’яснення. Менш складна за наповненням вікторина «Зростаймо громадянами!» для молодших гравців. Вона стосується державних символів, основних органів державної влади й загальних правових понять, відомих кожному громадянинові України.