background
Відбулася онлайн-церемонія оголошення підсумків конкурсу "Фабрика вражень – 2020"

    Онлайн-церемонія оголошення підсумків змагання відбулася 11 червня на платформі Zoom. Трансляція здійснювалася із Черкаської обласної бібліотеки для дітей. До події долучилися майже всі учасники цьогорічної «Фабрики вражень», а також члени дитячого й дорослого журі. Судді поспілкувалися з лауреатами, розповіли, які огляди запам’яталися їм найбільше й чому. Також діти переглянули відеодайджест найкращих моментів із цьогорічних відгуків і поборолися в літературно-кінематографічній онлайн-вікторині на платформі Quizizz.

    Цьогорічна «Фабрика» була, на жаль, не такою плідною, як ми звикли. Мабуть, карантин, дистанційне навчання й загальне напруження в суспільстві мали свій негативний вплив... Загалом, на адресу конкурсної комісії у 2020 році надійшло 26 робіт із 7 районів і 3 міст обласного значення Черкащини. Водночас, усі відеоролики були якісними й цікавими. Загальний рівень робіт помітно зріс. Щоб у цьому переконатися, достатньо переглянути невеличкий відеодайджест із найліпшими кадрами з конкурсних оглядів, підготовлений до церемонії.

    Кожна дитина, яка підготувала відео до змагання, так чи інакше відзначена. Насамперед, топ-10 найяскравіших робіт обрало дитяче журі, до складу якого увійшли лауреати обласних і всеукраїнських конкурсів, пов’язаних із книжкою та читанням. Десятка найкращих, за рішенням дитячого журі, має такий вигляд:

  1. Назар Щербатюк.
  2. Анастасія Дубина.
  3. Ксенія Нестерко.
  4. Яніна Бабій.
  5. Анастасія Красіцька.
  6. Андрій Довбуш.
  7. Софія Жовнік.
  8. Дмитро Гахун.
  9. Віктор Пономарьов.
  10. Бажен Гегельський.

    Усі переможці цього рейтингу отримали запрошення на групову екскурсію на телестудію філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Регіональна дирекція UA: ЧЕРКАСИ». Дату екскурсії ми оголосимо пізніше.

    Варто зазначити, що думка дитячого й професійного журі щодо переліку найкращих оглядачів збіглася, хоч порядок лідерів і відрізняється. Це свідчить про фаховість й об’єктивність обох суддівських складів. Хто саме оцінював роботи з дитячого й експертного погляду, ви можете дізнатися із цієї статті на сайті бібліотеки.

    Фахове журі запропонувало відзначити конкурсантів так:

    – Яну Дерій (м. Черкаси) у номінації «Літературний критик»;

    – Бажена Гегельського (м. Шпола) в номінації «Книжковий продюсер»;

    – Єлизавету Войченко (м. Сміла) в номінації «Послідовниця філософів»;

    – Яніну Бабій (с. Танське Уманського району) в номінації «Турагент у світ книг»;

    – Анастасію Дубину (м. Черкаси) в номінації «Книжковий репортер»;

    – Ліну Ельтіфі (м. Шпола) в номінації «Книжковий блогер»

    – Віктора Пономарьова (м. Сміла) та Назара Щербатюка (м. Черкаси) в номінації «Творчий експеримент»;

    – Софію Жовнік (м. Умань) у номінації «Патріот свого міста»;

    – Дмитра Гахуна (м. Сміла) в номінації «Переконливий оратор»;

    – Анастасію Красіцьку (смт. Цвіткове Городищенського району) та Богдану Максимчук (смт. Чорнобай) у номінації «Мистецький талант»;

    – Іллю Медведчука та Тимура Дубика (с. Піківець Уманського району) в номінації «Акторський комплімент»;

    – Діану Мельник (с. Старі Бабани Уманського району) та Марію Яценко (м. Шпола) в номінації «Найкращий бібліотечний піар»;

    – Юлію Слабко (м. Сміла) та Ельдара Юрченка (м. Сміла) в номінації «Юний лідер думок»;

    – Ксенію Нестерко (м. Черкаси) в номінації «За крок до перемоги».

    До речі, Юлія Слабко ще й виграла у швидкості й точності відповідей у літературно-кінематографічній онлайн-вікторині на платформі Quizizz під час нашої церемонії. Питання гри були присвячені казкам й екранізованим бестселерам класичних і сучасних авторів. Крім звичайних питань із чотирма варіантами відповіді, на учасників чекало випробування «Вгадай мелодію» (треба було впізнати книжку за уривком саундтрека з її екранізації) та відкриті питання «Вгадай книжку за портретом лиходія з неї».

    За кількістю репостів зі сторінки події у Фейсбуці переможцем онлайн-голосування стала Ксенія Руденька з м. Христинівка.

    Подякою за участь у конкурсі книжкових відеооглядів «Фабрика вражень – 2020» відзначені:

    – Надія Бойко (с. Лозуватка Шполянського району);

    – Діана Харевська (смт. Жашків);

    – Вікторія Постоловська (смт. Маньківка);

    – Дар’я Дульська (с. Доброводи Уманського району);

    – Крістіна Шаповал (м. Христинівка);

    – Владислав Шпильовий (смт. Бабанка Уманського району).

    Усі лауреати отримають від бібліотеки яскраві сучасні книжки, дібрані відповідно до їхнього віку й продемонстрованих в оглядах читацьких уподобань.

    Головним же переможцем конкурсу книжкових відеооглядів «Фабрика вражень – 2020» і власником новенької електронної книжки став Андрій Довбуш із с. Молодецьке Маньківського району з відгуком на серію книг Кея Уманські «Тхнусія».

    Незабаром відеозапис онлайн-церемонії оголошення підсумків змагання з’явиться на нашому сайті в розділі «Про нас» (рубрика «Наші відео»). На ньому можна буде побачити й почути вітальні слова від учасників дитячого й дорослого журі, які підключилися до нас у Zoom або особисто завітали до бібліотеки. Зокрема, Олени Желєзняк, Миколи Короля, Вікторії Сельової, Олега Телятника, Миколи Мироненка, Вікторії Коваленко, Дениса Кладка. Привітала дітей також представниця влади – завідувачка сектору мистецтв, релігій та національностей Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації Тетяна Федченко. Важливо, що нагородження переможців конкурсу відбувається за сприяння Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації. Призи вже чекають на лауреатів у Черкаській обласній бібліотеці для дітей.

    Ми від усього серця вітаємо всіх наших переможців! Журі було непросто, але цей досвід кожен із суддів, і дорослих, і юних, вважає цікавим. Ми сподіваємося, що ці успіхи надихнуть наших читачів на подальшу роботу над собою й ще сильніше розпалять у них любов до книжок. Тим більше, що в нас уже є багато цікавих ідей – акцій, конкурсів, спільних проєктів. Стежте за новинами на сайті бібліотеки і її сторінках у соціальних мережах.

 

002.jpg 003.jpg 004.JPG 005.jpg