background

    Символічне для Європейського Союзу свято в Україні відзначили в минулу суботу – 16 травня. Нам дуже подобається ідея ще раз помилуватися пам’ятками культури й туризму країн Європи (хай навіть онлайн), пригадати їхню історію, більше дізнатися про географію, політику, мови й знову відчути себе частинкою так званої західної цивілізації. Для своїх читачів Черкаська обласна бібліотека для дітей підготувала низку цікавих електронних продуктів на всі згадані вище теми з нагоди Дня Європи.

    Зокрема, пропонуємо вам зазирнути на «Ігровий майданчик», де в рубриці «Тести» є ціла низка інтелектуальних завдань. За допомогою вікторини «Європейський калейдоскоп» у форматі шоу «Перший мільйон» ви перевірите, як багато ви знаєте про сусідів за континентом. Гра «Європа в прапорах і кольорах» стане в пригоді знавцям офіційної символіки держав Європейського Союзу. Завдяки вікторині «Природні об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО в Євразії» пропонуємо освіжити в пам’яті вигляд і значення заповідних територій, що насичують наші легені киснем і милують око дивовижною нерукотворною красою. А от у рубриці «Літературні ігри» на вас чекає ціла серія розваг, присвячених античному мистецтву. Комплект ігор «Міфи й герої Давньої Греції» – це відразу 5 завдань, що допоможуть розібратися в античних сюжетах, «сферах впливу» муз, подвигах Геракла та багатьох інших нюансах міфології. І вкотре подивуватися тому, наскільки потужний вплив ця прадавня культура має на всю західну цивілізацію.

    Але ми хочемо потішити вас не лише розвагами, а й пізнавальним продуктом. Зверніть увагу на віртуальну презентацію «Україна – європейська країна». Завдяки малюнкам, текстовим довідкам і відео, ви з’ясуєте, хто, коли й чому започаткував День Європи, чому це свято важливе для нас, а також дізнаєтеся чимало цікавого про Євросоюз.