background
 

    День дитячої книги – свято, що відзначається 2 квітня на міжнародному рівні. Це нагадування всім дорослим про те, як вчасно прочитана хороша історія може вплинути на все життя маленької людини. А для дітей – про те, що під обкладинкою царюють мільйони чарівних світів, що заміняють мандри, пригоди, а часом – доброго порадника й співрозмовника. Саме 2 квітня обрали для відзначення дитячих творів із цілком вагомої причини, адже в цей день народився геніальний данський казкар і поет Ганс Крістіан Андерсен. До речі, у 2020-му маємо ювілей – 215 років минуло із часу, коли цей дитячий письменник і мрійник з’явився на землі.

    Черкаська обласна бібліотека для дітей має свої способи розважити вас у це свято. Запрошуємо пригадати улюблені твори – казки, історії про піратів і детективів, сентиментальні оповіді про прекрасних серцем дівчаток і хлопчиків, що вміють долати труднощі. Як саме? У розділі «Ігровий майданчик» на нашому сайті на вас чекає багато тематичних розваг!

    Так, у рубриці «Літературні ігри» ви можете розв’язати чимало завдань за творами Джоан Ролінґ, Марини Павленко, Володимира Рутківського, Конан Дойла, Джона Толкіна; розсортувати слов’янських духів природи за стихіями (ліс, вода, повітря, земля); пригадати дати народження авторів популярних дитячих повістей і з’єднати імена письменників з обкладинками їхніх книг; розсортувати дитячі й підліткові бестселери за жанрами, освіжити в пам’яті їхні сюжети та героїв.

    Рубрика «Кросворди» дасть можливість розібратися з усілякими магічними артефактами та казковими створіннями, що виконують бажання господарів. А ще нагадає перипетії серії книг Клайва Стейплза Льюїса «Хроніки Нарнії» та подивує багатством народної уяви на прикладі переказів з української міфології.

    Рубрика «Пазли» – справжнє задоволення для очей і сірих клітинок мозку. Тут на вас чекають одразу чотири візуальні головоломки, присвячені героям дитячих творів на різних локаціях – у селі, тропічному лісі, пустелі, замку. Тільки склавши колажі, ви з’ясуєте, які саме персонажі несподівано зустрілися у звичних для себе обставинах.

    Рубрика «Тести» містить, в основному, вікторини з інших галузей знань. Однак є тут місце й літературним завданням – зокрема, освітньому тесту за книгами черкаської дитячої письменниці Майї Фролової та розважальному тесту «Хто ти з «Часодіїв»?» (за однойменною серією фентезійних творів Наталії Щерби).

    Грайте у своє задоволення й, звісно, читайте дитячі книжки. Де ж іще в сучасному світі ви побачите стільки доброти, світла й щирості, як не на сторінках, адресованих чистим дитячим душам?..