background
Інстаграм-акаунт ЧОБД визнаний найкращим серед аналогічних профілів бібліотек України для дітей

    Відразу два дипломи переможців і два стильні кубки здобула Черкаська обласна бібліотека для дітей у цьогорічному Всеукраїнському огляді-конкурсі обласних бібліотек для дітей. Результати змагання, що проводиться раз на два роки Міністерством культури України, Національною бібліотекою України для дітей, Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей, стали відомі під час бібліотечного форуму «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації» 29 листопада в м. Києві. Усього в престижному професійному конкурсі було відзначено п’ять обласних бібліотек для дітей у чотирьох номінаціях.

    У номінації «Обслуговування користувачів-дітей» нагороду здобув наш медіачелендж «Скарби козацького міста» з формулюванням «за новаторський, оригінальний підхід у залученні юних користувачів до вивчення історії та культурних традицій рідного краю, надання якісного літературного простору бібліотеки в контексті формування національної свідомості у дітей та підлітків».

    У номінації «Інформаційні технології в роботі бібліотек» переміг наш проєкт «Інстаграм як інструмент популяризації дитячої бібліотеки і читання» із формулюванням «за створення кращого Instagram-каналу бібліотек України для дітей, системну роботу бібліотеки в Інтернет-середовищі, активну популяризацію дитячої книги та читання».

    Від нашого закладу на конкурс було надіслано також проєкт «Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання. Театралізована музична казка «Нам книга відкриває всі світи», що також отримав чимало схвальних відгуків від наших колег із різних міст України. Але оскільки він подавався в тій самій номінації «Обслуговування користувачів-дітей», наша бібліотека мала б змагатися сама із собою.

    Які ще проєкти отримали високі професійні відзнаки та як проходив бібліотечний форум у м. Києві, можна прочитати на сайті Національної бібліотеки України для дітей.

 

002.JPG 003.jpg 004.JPG