background
Презентація нової книги Ольги Месеврі

     Презентація нової книги поетеси й прозаїка Ольги Месеврі «Півник у вікні» відбулася в межах циклу «Майстри пера – дітям» на території Першої міської гімназії для учнів 1-А й 1-Б класів. Зустріч із письменницею організували бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Крім того, працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей представили майстриню пера дітям та розповіли, з якими її творами можна ознайомитися в нашій книгозбірні.

    Змістовим ядром зустрічі були, звісно, твори Ольги Іванівни – авторка зачитувала вірші з нової збірки та ставила дітям питання, пов’язані з її роботами. «Півник у вікні» – справжня літературна екскурсія у світ навколишньої природи, побачений очима творчої та небайдужої людини. Зі сторінок видання до малечі звертаються їхні однолітки, а ще все живе під сонцем – синички, котики, горобці, телята, комахи, квіти, плодові дерева. Жаліється на господарів зачинений у стодолі півник, який разом із курками попсував хазяйський город. Розповідають про свій досвід допомоги мамі з варенням та прогулянок калюжами невгамовні дівчатка. Привітно поглядають безпритульні тварини, яким так потрібна наша підтримка й тепле ставлення. Хвалиться своєю подорожжю до Дніпра сонях. Вірші проілюстровані яскравими й оригінальними повноколірними малюнками, що роблять читання особливо захопливим процесом.

    Після зачитування кожної поезії Ольга Іванівна обговорювала їх із дітлахами. Малюкам пропонувалося описати своє бачення змісту, пояснити окремі слова тощо. У тому числі й за рахунок цього захід вийшов дуже теплим: діти охоче ділилися враженнями й власними асоціаціями. Один із читачів – Адрій Рибалка – настільки детально відповідав і так переконливо обґрунтовував свої думки, що навіть отримав від письменниці приз – книжку. Решта охочих могли придбати новинку після зустрічі й відразу ж попросити в Ольги Месеврі автограф. 

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg