background

    Перемогою команд «Ерудит» (ЗОШ № 8) та «Еверест» (Перша міська гімназія) завершився чемпіонат м. Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів сезону 2018 – 2019 рр. з гри «Що? Де? Коли», який традиційно проходить у Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Яскрава інтелектуальна баталія запам’ятається високим градусом напруги, хвилюванням гравців і вболівальників, дотепними запитаннями й інтригою щодо лідерів у молодшій віковій категорії.

    Хто здобуде «золото» серед учнів 9 – 11 класів секретом не було: протягом усього турніру першість міцно утримував «Еверест», який, за підсумками фінального змагання, відірвався від конкурентів на 24 (!) бали. Завершальна гра видалася для команди не менш успішною, ніж попередні, адже правильні відповіді вдалося дати на 14 питань. А от за менш високі позиції боротьба точилася запекла. Так, 10 відповідей вистачило «Мамонтам» (Черкаський гуманітарно-правовий ліцей), щоб дістатися другої сходинки, хоча попередні тури не обіцяли такого вдалого результату. Лише 5 балів і випадання з трійки лідерів у ІІІ турі могли сприйматися як поразка. Тим більш цінно, що команда змогла-таки зібратися й показати результат, хоча б приблизно рівний досягненням перших двох турів. «Бронзу» вхопили «Фімляни» (ФІМЛІ), які в усіх попередніх іграх набирали з «Мамонтами» однакову кількість балів. На жаль, 5 відповідей у фіналі не дали цій команді можливості розділити сходинку з найближчими конкурентами. Більше того, третє місце вони посіли не одноосібно: так само 34 бали на фініші накопичила команда «Клевер» (ЗОШ № 22), якій не однаково щастило раніше. «Оксиген» (СПШ № 17), що в попередніх турах сягав п’єдесталу, за підсумками всього чемпіонату (не в останню чергу через фінальну гру), опинився на 5 сходинці.  

    У молодшій віковій категорії пристрасті розгорілися не на жарт: там на перемогу претендували відразу кілька сильних учасників. Зрештою, «Ерудит» (ЗОШ № 8), що в попередній грі навіть не втрапив у топ-3, хоч і був вельми сильним до того, обігнав конкурентів на 1 бал і виборов-таки «золото». Лідери ІІІ туру «Мамонтята» (Черкаський гуманітарно-правовий ліцей) заслужено посіли другу сходинку. У січні стремено в стремено з ними йшли «Ейнштейни» (СПШ № 17) – тут ситуація майже не змінилася. Тож саме цій команді (з різницею в той-таки 1 бал) дісталося третє місце. Виразні на попередньому етапі «Оксюморин» (Перша міська гімназія) та «Фімляни» (ФІМЛІ) теж змагалися гідно, однак здобуті у вирішальній грі 13 і 8 балів відповідно не подарували цим командам перемоги.

    Порівняти турнірні таблиці й побачити результати інших гравців, як завжди, можна на нашому сайті в рубриці «Об’єднання за інтересами», а також на сторінці інтелектуальної спільноти «ЧІГРА», організаторів змагання, в соціальній мережі Facebook.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg