background

    Скласти словесний портрет злочинця, зняти відбитки пальців, обстежити місце злочину й повернути вкрадене – це не план-сюжет закрученого гостросюжетного роману, а новий детективний квест від креативних працівників відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Бібліорозслідування «Шерлок Холмс і всі, всі, всі…» вже стало хітом цьогорічного Тижня дитячого читання в нашій бібліотеці, хоч і досі має статус прем’єри.

    Долучитися до пошуків зниклої люльки найвідомішого персонажа Конан Дойла встигли учні 9-Б, 7-Б, 6-А, 7-Г класів ЗОШ № 6, 7, 8, 19 та СПШ № 17. Вони зі щирим задоволенням шукали речові докази й свідків, а наприкінці робили кумедні світлини в тематичній фотозоні. Для успішного виконання каверзних завдань гравцям необхідно було озброїтися логічним мисленням, почуттям гумору й пригадати основні події творів «Собака Баскервілів», «Спілка рудих», «Скандал у Богемії», «Пістрява стрічка». На юних слідчих чекали такі локації, як кабінет інспектора Скотленд-Ярду, замок Баскервілів, кімната Ірен Адлер, криміналістична лабораторія, кабінет і їдальня на Бейкер-стріт, 221-Б. Для успішного розслідування команди Ватсона й Шерлока мали взяти участь у шаховій партії, прочитати послання шрифтом Брайля й у дзеркальному коді, дослідити фосфорні сліди за допомогою спеціальної лампи, позбирати «жучків»-підслуховувачів, – іншими словами, перевтілитися в справжніх детективів!

    Бібліорозслідування не вийшло б настільки захопливим, якби не доречний реквізит й оформлені відповідним чином приміщення. Руді перуки, картаті кашкети, піджаки та пледи, старі друкарські машинки й сувенірні люльки, збільшувальне скло й порошок для дактилоскопії – усе, щоб на мить потрапити у світ книжок Конан Дойла та його літературних послідовників! Квест про Шерлока Холмса продовжує умовну серію подібних заходів, заснованих на популярних книжкових історіях (раніше в бібліотеці проводилися квести на основі «Часодіїв» Наталії Щерби, «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг та піратських історій Роберта Стівенсона й Жуля Верна). А його успіх підтверджує той факт, що література – найблагодатніший ґрунт для цікавого й активного дозвілля.      

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.jpg 010.JPG 011.jpg 012.JPG 013.JPG