background

     Яскраву виставку дитячих робіт «В країні казки» в різних техніках декоративно-прикладного мистецтва відкрили в галереї відділу масової роботи та естетичного виховання. Свої маленькі шедеври, виготовлені засобами оригамі, квілінгу, айрис-фолдингу, торцювання, паперопластики й пластилінового живопису, представили автори – учасники гуртків «Ліплення», «Паперопластика» та зразкового художнього колективу «Дивосвіт» ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради. Презентація стала святом для всіх – самих юних митців, їхніх батьків і викладачів, усіх читачів бібліотеки, які в цей день захотіли доторкнутися до прекрасного.

    44 роботи, представлені на виставці, вражають чистими насиченими кольорами й позитивним змістом. Не дивно, адже основною темою експозиції було обрано мультиплікаційних і просто казкових героїв. Тож із рамок на поціновувачів позирають паперові й пластилінові вінні-пухи, русалоньки, мері попінс, лисички, мишки, тигри, а компанію їм складають рослини та геометричні фігури.

    Справжньою подією відкриття виставки зробило не тільки спілкування авторів експозиції одне з одним і з новоспеченими шанувальниками. Учасники гуртків заспівали пісень, присвячених казкам і чудесам, почитали вірші, поділилися власним творчим досвідом. Розповідь про різні техніки, представлені нині в бібліотечній галереї, супроводжувалася демонстрацією тематичних слайдів. Викладачі Наталія Оснач та Людмила Монько наголосили на важливості таких гуртків і захваті, з яким малеча береться творити арт-об’єкти власноруч. Слово тримала також директор Багатопрофільного молодіжного центру Світлана Ільченко, яка привітала юних митців із таким значним у їхній творчій біографії моментом, як власна виставка. Наприкінці свята авторам представлених в експозиції робіт були вручені пам’ятні дипломи.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.JPG