background

       От за що ми любимо початок сезону чемпіонату міста Черкаси з гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд, то це за небачену велелюдність у читальному залі відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів і гідний наслідування ентузіазм гравців. Ну коли ж іще кидатися в атаку на найскладніші питання й щиро вірити в перемогу, як не в першій грі навчального року?.. На цей раз І тур виправдав усі очікування.

     Принаймні щодо гамору й чисельності учасників – так точно! Зважте самі: серед учнів 6 – 8 класів випробувати свої сили наважилися 20 команд, серед учнів 9 – 11 класів – 18. До молодших гравців чи не вперше доєдналися учні Черкаського колегіуму «Берегиня». Й відразу продемонстрували некепський результат: 9 правильних відповідей принесли команді SchwarzWald третє місце. Цю сходинку їм довелося розділити з «Оксюморином» із Першої міської гімназії. У цій битві взагалі виявилося як ніколи багато претендентів на першість. Наприклад, другу сходинку теж захопили відразу дві команди – «Ейнштейн» із СПШ № 17 та «Мамонтята» з Черкаського гуманітарно-правового ліцею, що набрали по 10 балів кожна. Та й лідери в цьому «забігу» – «Ерудит» із ЗОШ № 8 – хоч і єдині-неповторні, але з перевагою лише в одну правильну відповідь.

     У старшій віковій категорії боротьба видалася не така запекла. Перемогу серед шкільних команд учнів 9 – 11 класів у першому турі здобули гравці «Евересту» з Першої міської гімназії. Наздогнати їх не так просто – 20 правильних відповідей на противагу 13 в конкурентів з другого місця. До слова, якраз на другій сходинці тіснувато: з однаковим результатом тут сусідують «ФІМЛЯНИ» з Черкаського фізико-математичного ліцею та «Мамонти» з Черкаського гуманітарно-правового ліцею. Третє місце ще менш почесне. Його власникам, «Ананасикам» із ЗОШ № 11, вдалося вибороти лише 9 балів, що на фоні головних конкурентів небагато. Але за початком сезону важко прогнозувати остаточний результат, адже попереду ще цілий рік гарячих турнірів! Як показує історія, лідери можуть мінятися щоразу, й учорашні переможці, трапляється, драматично пасуть задніх на наступному етапі. Попередні ж переможені, навпаки, вириваються вперед. Тож уважно придивляємося до турнірної таблиці (її повну версію незабаром можна буде переглянути тут) і з нетерпінням чекаємо на подальший розвиток подій.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG