background

     Розмальовку «Звірята і малята», наповнену оповіданнями й віршами вихованців літературно-творчого гуртка «Пегасик», що працює в бібліотеці, презентували читачам 1 червня. Відповідальність за нове видання з юними письменниками розділили не менш юні ілюстратори – діти, які опановують мистецтво живопису в художній студії «Сузір’я» позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради. Привітати авторів і художників-початківців із серйозною публікацією (для багатьох із них першою) прийшли керівник «Пегасика» Олена Желєзняк, керівник «Сузір’я» Ольга Курська й видавець Юлія Чабаненко.

     Очільниці й натхненниці обох гуртків щиро раділи за своїх вихованців, представляли їхні твори та ілюстрації та урочисто вручали кожному, хто доклав руку до змісту й оформлення, авторський примірник видання. Дехто з юних майстрів пера особисто зачитав свою роботу, що потрапила на сторінки новенької книжки. Та однак кожному з творчих дітлахів є чим пишатися: частина розмальовок буде реалізована серед маленьких читачів, які зможуть оцінити таланти своїх однолітків.

     Юлія Чабаненко, чиє видавництво, власне, здійснювало публікацію «Звірят і малят», поділилася своїми враженнями від роботи із творчою юнню. Вона зауважила, що в кожної книги, за яку її видавництву щастить братися, є своя енергетика й своя магічна сила. Так от, у розмальовки від вихованців «Пегасика» і «Сузір’я» вона геть особлива, автентична. Адже це штучний товар, створений черкаськими талановитими дітьми, випущений у світ черкаським видавцем і розрахований на черкаських же читачів (хоча тематика «Звірят…» дуже різнобічна, тож історії й малюнки цілком можуть припасти до смаку й малюкам із будь-яких інших міст). Тож не дивно, що до друку ця книга готувалася швидко й радісно.

     У Юлії Анатоліївни була на святі ще одна важлива місія. Вона подарувала репродукції ілюстрацій від фахового й усесвітньо знаного художника Владислава Єрко дітям, чиї батьки воювали й загинули в АТО. Ці картини автор передав таким малюкам під час творчої зустрічі із шанувальниками й благодійного аукціону в межах нещодавнього Черкаського книжкового фестивалю. Репродукцію собі до смаку кожна дитина могла вибрати сама. Звісно, на додаток до розкішно оформлених ілюстрацій діти отримали й примірники «Звірят і малят».

     Насамкінець з публічним дебютом юних письменників і художників привітала директор Багатопрофільного молодіжного центру Світлана Ілченко. Вона відзначила креативність і старанність дітлахів та висловила сподівання, що вони ще не раз приємно здивують поціновувачів літератури й мистецтва.     

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG