background

      Фінальна битва інтелектів, вона ж остання гра сезону чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів із гри «Що? Де? Коли?», визначила цьогорічних лідерів в обох вікових категоріях. Почесне «золото» серед менших ерудитів виборола команда «Мамонтята» (Черкаський гуманітарно-правовий ліцей) із загальною сумою в 57 балів. Серед старших чемпіоном став «Еверест» (Перша міська гімназія), заробивши протягом 5 ігор (на одну більше, ніж у молодшій категорії) 79 балів.

     Сюрпризів на заключному етапі не було: пальму першості утримали лідери попередніх турів. Зокрема, у категорії учнів 6 – 8 класів «Мамонтята» не просто закріпили, а навіть перевершили власний успіх. Якщо в третій грі їм вдалося правильно відповісти на 15 запитань, то в четвертій – уже на 18. Гравці впевнено й поступово поліпшували свої результати від початку року, не скочуючись у хвіст таблиці й не демонструючи карколомних ривків. «Срібні» призери – команда «Клевер» (ЗОШ № 22) із 12 правильними відповідями також підтримала свій попередній результат. Хоча протягом сезону вони й не грали так бездоганно, як головні конкуренти, однак під кінець вирівнялися. «Оксюморин» (Перша міська гімназія) із 10 балами за гру також зберегла високу репутацію – на минулому етапі гравці розділили друге місце із «Клевером», на цьому – поступилися їм лише на один крок.

     Так само й серед учнів 9 – 11 класів не трапилося сенсацій. «Еверест» протягом сезону фактично не мав конкурентів, за правом окупуючи першу сходинку зі стабільно високими результатами. 16 правильних відповідей за 5 гру – це тільки на один бал менше, ніж у попередніх двох турах. Але й тут їх перевершити нікому не вдалося. Стабільність – ознака майстерності! «Еврика» (СПШ № 18) та «Фімляни» (ФІМЛІ) на останньому етапі йшли стремено в стремено, лише різниця в один бал розставила все по місцях. Та, якщо для «Еврики» друге місце – не новина (порівняно з попереднім результатом), то для «Фімлян» «бронза» – приклад того, як відкривається друге дихання. У минулій грі, як і в другому турі, вони демонстрували не найкращі результати, випадаючи з компанії лідерів. Зате на вирішальному етапі були в найкращій формі.

     Вітаємо всіх гравців і переможців із завершенням сезону й чекаємо на нові захопливі ігри. Повну турнірну таблицю, як завжди, можна переглянути на сторінці організаторів чемпіонату в мережі Facebook. Незабаром вона з’явиться й на нашому сайті.

002.JPG 003.JPG 004.jpg 005.jpg 006.JPG 007.JPG 008.jpg 009.JPG