background

   2017-ий рік виявився врожайним не лише на цікаві всеукраїнські конкурси, а й на переможців із нашої області на найвищому рівні. Лише кілька тижнів тому ми святкували призове місце читачки зі Шполи Крещенко Софії на загальнодержавному етапі Всеукраїнського конкурсу «Рідна країна – безпечна країна: як треба поводитися на дорогах» (детальніше про це можна почитати в рубриці «Вісті з районів»). І ось – якраз до Дня святого Миколая – ще одна чудова новина: таланти Черкащини відзначені ще й на Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули»!

     Змагання серед юних прозаїків, поетів і публіцистів на обласному рівні завершилося вже давно: роботи 33 лауреатів у номінаціях «Знайомтеся — це ми!», «Так, я люблю Україну», «Природа — джерело натхнення та краси», «І в кожному із нас уже живе філософ!», «Моя майбутня професія», «Безмежний світ моєї уяви», «Далі буде? Ні, «далі» — вже є!» за двома віковими категоріями ми надіслали до Києва ще 31 серпня. І, нарешті, Національна бібліотека України для дітей розкрила секрет, хто ж посів призові місця на всеукраїнському рівні. Перемогу в старшій віковій категорії в номінації «Знайомтеся – це ми!» здобула читачка Кам’янської районної бібліотеки для дітей Дарина Бондаренко. Немале досягнення, якщо врахувати, що за перемогу на всеукраїнському рівні змагалися відразу 300 конкурсних робіт. Нагадаємо, що на обласному етапі ця талановита дівчина була відзначена відразу в трьох номінаціях. Заслужений приз переможниця в числі інших лауреатів отримала 19 грудня в Києві (прочитати про це можна тут).

     Але й це ще не все! Семеро літературних «зірочок» із нашого краю запали в душу основним організаторам настільки, що їхні твори були включені до збірки «Творчі канікули». У виданні опубліковано вірші й прозу Гапоненка Микити (м. Черкаси), Доморецької Анни (м. Кам’янка), Микитенко Софії (м. Звенигородка), Мироненка Миколи (м. Черкаси), Петраускас Владислави (м. Кам’янка), Тимчика Антона (смт. Драбів), Юрика Ростислава  (м. Кам’янка). Збірку організатори обіцяють надіслати всім авторам вміщених у ній творів. Повний перелік переможців конкурсу можна знайти на сайті Національної бібліотеки України для дітей. Ми від щирого серця вітаємо наших майбутніх письменників, пишаємося їхніми успіхами й бажаємо подальшого творчого зростання! 

Screenshot_2.jpg Screenshot_3.jpg