background

        Розмаїттям ідей для дозвілля зустрічає бібліотека гамірні натовпи дітлахів, що відпочивають і набираються сил у пришкільних оздоровчих таборах. Літо для нас – гаряча пора не стільки за даними термометрів (які, до речі, поки що не показували нічого видатного), скільки за насиченістю календаря заходів. Затишні зали книгозбірні котрий червень поспіль стають свідками нескінченних ігор, напівжартівливих інтелектуальних і рухливих баталій, розумних дискусій, що їх забезпечують читачам працівники всіх відділів обслуговування.

     Цього року свідками й учасниками численних заходів стали відпочивальники з оздоровчих таборів, які діють при Черкаських СПШ № 3, 17, 27, 28, 33, гімназіях № 9, 31, колегіумі «Берегиня», загальноосвітній санаторній школі-інтернаті № 14, НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ліцей спортивного профілю № 34», ЗОШ № 5, 8, 12, 21, 26, 30, загальноосвітніх школах сс. Червона Слобода та Білозір’я, та з дитячого оздоровчого табору «Дніпровська хвиля» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

     Нудьгувати не довелося нікому із запрошених користувачів, хоча б тому що бібліотечну подію можна було обрати не тільки для свого віку, а й з урахуванням смаків та побажань дітей. Так, напружити мозок й, водночас, розважитися дозволили такі змагання, як: інтелектуальна регата «Ми на острів попливемо, скарб піратський там знайдемо», гра-головоломка «Неспішно крок за кроком минають пори року», пізнавально-розважальна гра «Пізнайкова скарбничка», інтелектуально-пізнавальна гра «Кмітливі посиденьки», тренувальна гра «Що? Де? Коли?» на тему «Все про все», правознавча гра «Я – дитина, я - людина», пригодницькі перегони «Академія шпигунства».

     Насміятися вволю й по-доброму покепкувати із себе й однолітків можна було під час пізнавально-розважальних і конкурсних програм «Ура! Канікули!», «Музична веселка», «Дитинства чисте джерело», «Канікул пора – радіє дітвора», «Запали зірку», години дозвілля «Перехрестя веселих забав», танцювального майданчика «Літо в лузі танцювало», свята-розваги «Країна дитинства – щаслива пора», дня веселих забав «Дитинство з іскрою в очах».

     Спеціально для естетів і тонких поціновувачів мистецтва були представлені дві    лекції-концерти «Три кити, на яких тримається музика» й «Музика в загадках». Вишукані ж інтелектуали збагачували власну ерудицію за допомогою пізнавальних заходів, як-от: інформаційно-пізнавальні відеогодини «Пам’ятники тваринам», «Загадкові явища природи», «Японія – цікаві факти, звичаї, традиції», «Квіти – усмішка природи»; уроки народознавства й народознавчі енциклопедичні дайджести «Світла Трійця вбирає дім у зелене листя», «Спинилось літо на порозі», «Усі ми різні та ми єдині, бо живемо в Україні»; віртуальна експедиція «Планета чудес і загадок»; морально-етична година «Подорож у світ добрих вчинків»; урок безпеки «Хай пам’ятає дітвора: вода й вогонь – це вам не гра».

     Особливе подієве «меню» чекало на дітей, що навчаються й відпочивають у мовних таборах при СПШ № 3 й ЗОШ № 5. Пропоновані заходи змушували їх міркувати над темами медицини (урок здоров’я «Крок за кроком до здоров’я»), медіаграмотності (інформаційна кухня «Рецепти для медіагурманів»), не звіданого наукою (віртуальна експедиція «Планета чудес і загадок»), загальних знань (інформаційно-конкурсна розминка «На старт, увага…»).

     Здебільшого, у нагороду за терпіння, активність і небайдужість після заходів маленькі читачі отримували можливість переглянути в спеціально обладнаних залах мультфільми. Старші ж продовжували знайомство із темою, обираючи книжки для домашнього читання або відвідуючи Інтернет-центр. Усьогоза час роботи пришкільних оздоровчих та мовних таборів на розважально-пізнавальних заходах у бібліотеці побувало 2004 учасники.     

005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.JPG 016.JPG