background

         Черкаський книжковий фестиваль став для нашої бібліотеки знаковою подією не лише через зустрічі із цікавими письменниками. Несподівано він виявився розкішним майданчиком для реалізації мрії учасників літературно-творчого гуртка «Пегасик», що діє в читальні. Саме на великому книжковому форумі маленькі письменники спробували себе в ролі бізнесменів-початківців. І не просто так, а заради великої мети: зібрати кошти на видання своїх творів. Чи вдалося їм це? Читайте далі.

     Активні талановиті автори Валерія Дмитренко, Даша Коркоц, Галілей Галілео (куди ж таланту без ефектного псевдоніма?), Таня Швець, Поліна Бестужева та їхня наставниця – керівник гуртка «Пегасик» письменниця Олена Желєзняк затіяли справжню авантюру. Вони підготували для продажу чимало симпатичних виробів хенд-мейд на будь-який смак. У цьому їм допомогли вихованці студії «Сходинки» ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр», які поповнили асортимент товарів дитячими витворами декоративно-прикладного мистецтва. Завдяки натхненності «пегасівців», небайдужості черкасців та загальній атмосфері свята на Черкаському книжковому фестивалі, вироби розходилися як гарячі пиріжки. Діти назбирали необхідну суму й, сподіваємося, вже незабаром представлять нам збірочку своїх найвдаліших творів.

     Крім того, фестиваль підніс юним авторам ще один приємний сюрприз: двоє учасників гуртка здобули призові місця на Першому міжнародному конкурсі «Чер.net.к@». Дев’ятирічна Аня Коваль посіла 3 місце. А чотирнадцятирічна Таня Швець отримала 2 місце. Їхні оповідання можна буде прочитати у збірнику, який видадуть за результатами цього конкурсу. Іще одного «пегасівця», Антона Дегтярьова, відзначили спеціальним Дипломом учасника. Він подав на міжнародний конкурс своє перше оповідання й не залишив журі байдужим.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg