background

      Ніжна краса чи не наймальовничішого парку України плюс романтична фортепіанна музика, вірші, танці – дорівнює зустріч у літературно-музичному салоні «Софіївки нев’януча краса». Такі заходи – традиційні для відділу масової роботи та естетичного виховання, але читачі щоразу чекають на них і завжди сприймають новинку з ентузіазмом. Нічого дивного: 13 грудня, як і завжди, зустріч у салоні принесла своїм учасникам море позитивних емоцій, справжній заряд естетичних вражень і немало корисної інформації.

     До декламування листів і поетичних рядків, присвячених різним закуткам унікального дендрологічного парку в Умані, його творцеві Станіславу Потоцькому, романтичній історії кохання гордовитого магната до легковажної грекині Софії, були залучені талановиті учні 10-А класу Першої міської гімназії. Публіка в читців була вдячна – захід відвідали учні 10-А, 8-А, 8-Б класів цієї школи. Утім, творчість інших артистів підлітки сприймали не менш прихильно. Аплодисментами зустріли віршик у виконанні третьокласниці Юлії Хоменко, пісні від десятикласниці Ксенії Озеран і шестикласниці Вероніки Жовтої. Доповнив зустріч легкий та азартний танок від Дениса й Марії – учнів СПШ № 17 й Першої міської гімназії. 

     Утім, художні номери покликані були лише прикрасити добірний інформативний текст про історію створення парку, його принади, особливі забобони й прикмети, пов’язані з деякими його об’єктами. Не один персонаж давньогрецьких міфів і легенд знайшов своє втілення на алеях «Софіївки» й милує сьогодні око тисяч відвідувачів не лише з усієї країни, а й з-за кордону. Переконатися в довершеності цього витвору паркового мистецтва читачі отримали можливість під час перегляду відеокадрів і світлин «Софіївки». А всі, кого парк зацікавив, мали змогу продовжити знайомство із ним за допомогою представлених на книжковій виставці тематичних видань. 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005_.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG