background

     Результати обласного веб-квесту з популяризації творчості Майї Фролової «Вічна таїна таланту» оголошені на блозі квесту 28 березня. Змагання завершилося цілковитим тріумфом м. Умань: із шести призових місць чотири розділили читачі саме із цього міста.

     Участь у веб-квесті взяли 37 індивідуальних гравців і 12 команд із майже всіх районних центрів області. Нагадаємо, що конкурсанти боролися між собою в трьох турах, на початку обравши для себе роль «Біографа» або «Літературознавця». Залежно від обраного амплуа, учні 6 – 9 класів мали виконати по два завдання в кожному турі – на знання фактів і творче. За підсумками всіх трьох етапів перемогу здобули:

серед «Біографів»:

І місце – Юлія Мазурець, 8 клас (читачка Уманської районної бібліотеки для дітей);

ІІ місце – Андрій Комісаренко, 6 клас (читач Уманської центральної міської бібліотеки для дітей);

ІІІ місце – Дмитро Кваша, 9 клас (читач Корсунь-Шевченківської районної бібліотеки для дітей);

серед «Літературознавців»:

І місце – Ірина Бень, 7 клас (читачка Уманської центральної міської бібліотеки для дітей);

ІІ місце – команда «Літературний тандем»: Мельничук Світлана та Степашко Аліна, 8 клас (читачі Уманської центральної міської бібліотеки для дітей);

ІІІ місце – Валерія Недуха, 7 клас (читачка Степанківської сільської бібліотеки). 

     Абсолютна більшість учасників дізналася про інноваційний формат конкурсу у своїй бібліотеці. Майже всі були знайомі із творчістю Майї Флорівни до початку змагання. Конкурсанти попрацювали надзвичайно плідно: після проведення веб-квесту ми маємо цілу скарбничку якісних буктрейлерів на твори письменниці, фото- і відеопрезентацій про її долю, бібліографічних списків критичних статей про життя та творчість Майї Фролової, яскравих листівок із життєствердними цитатами з її найкращих книг. Невдовзі найкращі роботи будуть розміщені на блозі квесту.

     На переможців уже чекають приємні призи, незабаром відбудеться церемонія нагородження, протягом якої на учасників чекає сюрприз. Як дізнатися про подію й привітати переможців, ви знаєте – стежте за новинами на нашому сайті.