background

     Гостем літературно-творчого гуртка «Пегасик», що працює в бібліотеці, став веселий і талановитий письменник Іван Дубінін. З перших хвилин він зацікавив розповідями про своє «поетичне дитинство»: малим Іван Дубінін вважав, що писати вірші можуть усі, та часто говорив римовано. Коли ж дорослий митець почав читати власні вірші для дітей, то остаточно полонив гуртківців.

     Майбутнім письменникам професіонал розповів, як працювати зі словом, які добирати рими, чому важливий образ та як знаходити незвичайне в повсякденному. Спеціально для «пегасівців» він підготував творчі вправи: діти писали «колективні» вірші й короткі буріме.

     Про себе Іван Дубінін розповів, як уже зрілим чоловіком вивчав українську. Замолоду в нього було зовсім інше мовне оточення, адже він жив на Луганщині, тож і потреби такої не виникало. У Черкаси письменник приїхав уже одруженим батьком трьох дітей. За словами Івана Дубініна, пізнавати рідну мову можна й треба безкінечно. Водночас письменник поділився досвідом паралельного написання творів різними мовами.

     Несподіваним відкриттям для гуртківців виявилася професія Івана Івановича – він лікар за покликанням, навіть рятував життя людей у далекій Африці. Про цей нелегкий досвід він розповідав не дуже охоче. Але як гуморист, пригадав смішні й незвичайні випадки з того періоду життя. Ось так «пегасівці» отримали багато позитивних емоцій і подивилися на світ крізь лірично-гумористичну призму творчого світобачення Івана Дубініна.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg