background

      Для малюків, які щойно переступили шкільний поріг, вересень пам’ятний не тільки тому, що «перший раз – у перший клас». Багато хто з них дебютує цього місяця і як читач. Юні чомусики вивчають грамоту, знайомляться з бібліотекою, її скарбами, послугами. Нещодавно кілька класів первачків завітали до відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Що на них чекало? Дізнайтеся далі.

     Учні 1-А класу СПШ № 3 та 1-Б класу ЗОШ № 19 здобули можливість як слід роззирнутися в тих приміщеннях, де найближчими роками на них чекає радість знайомства із найцікавішими у світі книжками. Бібліотекарі провели деталізовану екскурсію абонементом та читальним залом відділу; пояснили, яких правил читачі мають дотримуватися в цих стінах; як вдало обрати книгу собі до смаку; як уберегти тендітні видання від ушкоджень. Ця розповідь переконала малечу, що читання – це особливий привілей, який відкриває вікно в безмежний світ уяви. Закріпити знання й підтвердити свій новий статус читачам-новачкам у чарівній формі допомогли лялькові вистави «Книга просить захисту» та «Півник і двоє мишенят». Поспівчувати героям та навчитись у них законів літературного світу малюки змогли в Кімнаті казок одразу після екскурсії.

     На учнів 1-З класу СПШ № 17 чекала справжня посвята в читачі. Спочатку пісні й вірші, які дітлахи розучили з нагоди свята, допомогли їм призвичаїтися до думки, що вони вже школярі й перегортають нову, відповідальну й водночас сповнену незабутніх подій сторінку свого життя. Потім бібліотекар розповіла учасникам, скільки цікавих заходів чекає на них у нашому закладі, як організувати своє дозвілля у бібліотечних гуртках за інтересами та, звісно, з книжкою, аби це принесло приємні емоції й користь. А батькам нагадали, що відтепер вони носять горде звання «керівників дитячого читання». І бібліотекарі завжди готові допомогти правильно спрямувати процес такого керівництва й підкажуть, як виконувати роль «взірцевого читача» із задоволенням.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg