background

     Дізнатися про існування деяких екзотичних тварин та їхні звички можна, виявляється, за найнесподіваніших обставин. Як-от на зустрічі з дитячою поетесою Наталією Бонь у нашій бібліотеці в межах циклу заходів «Майстри пера – найменшим». Саме у віршах цієї письменниці учні 2-А, 2-Б та 2-В класів СПШ І – ІІІ ступенів № 17 почули про цивету, що сидить на дієті; вомбатика, який грає на фортепіано, та носача, що мріє змінити зовнішність у пластичного хірурга. І це були не єдині цікавинки в спілкуванні з талановитою гостею.

     Майже весь захід читачі насолоджувалися кумедними творами у виконанні самої авторки. Наталія Євгеніївна презентувала маленьким шанувальникам як новинки буквально з рукопису, так і вже відомі, відзначені нагородами віршики. Герої її книжок – для зустрічі поетеса обрала, в основному, роботи про звірів – припали присутнім до душі. Адже поводяться вони геть як люди! П’ють чай із варенням, ходять у Макдональдс, роблять «шенгенську» візу, вбираються в модні штани й сорочку. Не дивно, що їхні вчинки близькі й зрозумілі малюкам. От читачі й почали «замовляти» все нові історії: про собак, хом’яків, левів, пінгвінів, антилоп, навіть динозаврів. У творчому доробку письменниці поки що не для всіх знайшлося місце, але вона пообіцяла врахувати побажання малечі й написати щось про їхніх улюбленців.

     Трохи читала Наталія Бонь і про діток, супроводжуючи жартівливі тексти спогадами про курйози з реального життя. Вподобали присутні й особливо відомий віршик «Хто загубився», за який поетеса навіть здобула нагороду від літературного конкурсу «Коронація слова – 2014» у номінації за гумористичний дитячий вірш (це, до речі, не єдина робота письменниці, відзначена цим конкурсом). Щоб спілкування було ще більш невимушеним, Наталія Євгеніївна заохочувала малюків хвалитися власними успіхами у творчості й давала їм деякі професійні поради.  

 

02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG 06.JPG 07.JPG 08.JPG 09.JPG