background

     Цінувати тендітну красу й ніжність квітів, бути вдячним за їхні пахощі й цілющу силу навчала нещодавно користувачів відділу масової роботи та естетичного виховання художниця Валентина Олешко. Переглянути роботи мисткині та особисто поспілкуватися з нею пощастило учням 6-А класу Першої міської гімназії на презентації виставки Валентини Яківни в галереї відділу.

     Важливо, що Валентина Олешко займається мистецтвом професійно. Свого часу вона закінчила Миргородський керамічний технікум, тривалий час працювала на підприємствах і в приватних фірмах, не так давно пройшла курси ландшафтного дизайну. Тож на зустрічі дала юним художникам кілька цінних порад, підказала, як використовувати у роботі уяву і як важливо не ховати талант на задвірках життя. А ще дозволила зазирнути до своєї творчої майстерні, розказавши, скільки часу їй потрібно на роботу над картиною. Навіть описала пов’язану з приємними моментами біографії історію виникнення ідеї серії зображень лілей. Донедавна Валентина Яківна віддавала перевагу ліпленню та графіці, зараз працює також з олійними фарбами.

     Окрему увагу під час презентації приділили також «моделям» з натюрмортів – рослинам – і їхньому значенню в житті людини. Відповідний настрій у присутніх створила розказана бібліотекарем красива легенда про те, як у давні часи чоловік зміг пригадати голос й образи Батьківщини за ароматом оберемку квітів (ця легенда знайшла відображення в поемі М. Вороного «Євшан-зілля»).

     Усіх, кого зацікавила нова виставка, запрошуємо відвідати галерею відділу масової роботи та естетичного виховання. «Квіти» Валентини Олешко експонуватимуться в нас до кінця червня.

 

02.JPG 03.JPG 04.JPG 05.JPG