background

      Важко уявити собі перший місяць весни без традиційного свята всіх жінок. Прикметно, що попри специфіку Міжнародного жіночого дня 8 березня приємні емоції його відзначення здатне дарувати абсолютно всім. Дівчатка відчувають себе справжніми леді, тендітними, незрівнянними й коханими. Хлопчики мають шанс виявити свою галантність та повправлятися у вмінні говорити компліменти. І кожен, незалежно від статі, може вкотре висловити свою любов до мами, бабусі, сестрички, подруги, вчительки, а ще – добряче повеселитися. Доказом універсальності свята стали заходи, що пройшли нещодавно в нашій бібліотеці.

     Відділ масової роботи та естетичного виховання потішив своїх користувачів оригінальними майстер-класами з виготовлення сувенірів «Подарунок для мами». Дітлахам наочно продемонстрували, як із кількох аркушів кольорового паперу можна зробити для неньки чи бабусі справжнє маленьке диво – мініатюрний кошик із квітами. Учні 3-А класу СПШ № 17 та 4-А класу СПШ № 3 виявилися вправними флористами й за лічені півтори години створили в бібліотеці цілу клумбу з різнобарвних паперових рослин із жовтогарячими, червоними, синіми, фіолетовими пелюстками.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.jpg 007.JPG 008.jpg 009.JPG

     А от на учнів 5-А класу СПШ № 3 чекали дещо інші, рухливі, заходи – працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів провели для них пізнавально-розважальну годину «8 березня – свято весни». Щоправда, на початку діти мали змогу збагатити свої знання про те, які свята для жінок вигадали у Франції, Німеччині, Китаї, країнах Прибалтики, на Кубі. А ще помірятися власною ерудицією й ораторськими здібностями, пригадавши відомі прислів’я про прекрасну стать і висловивши свої уявлення про риси справжньої жінки.

     Потім настала черга справжніх веселощів – численних конкурсів. Хлопці розігрували гумористичну сценку, приміряючи на себе несподівані образи сонячного проміння, температури повітря, снігу, ідеї, мозку та шукали «кришталеві» черевички для своїх попелюшок. Дівчатка з’ясовували, хто з них найкращий кулінар на «Пекельній кухні»; вимірювали колективну талію у 2-х команд; вгадували за кумедними підказками й невмілими поясненнями, який подарунок для них підготували їхні «принци». Зворушливим моментом заходу стало привітання дівчат – хлопці презентували їм невеличкі сувеніри, ставши на одне коліно.

 

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG

     Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів допоміг своїм читачам – учням 3-Б класу Першої міської гімназії та 3-Б класу СПШ № 17 – не просто обговорити своє ставлення до мам і бабусь, а й висловити почуття їм особисто, ще й у художній формі. Учасники літературно-музичної години «Єдиним, ніжним, дорогим» виявили свою любов читанням віршів, співом, виконанням п’єс на музичних інструментах, розігруванням гуморесок, а також обов’язковим у таких випадках «Маминим вальсом», у якому вони кружляли з матусями просто на сцені. Від надмірної сентиментальності захід позбавили кілька веселих змагань, у деяких із яких діти брали участь разом із дорослими. Так, наприклад, в одному конкурсі малюки мали надути кульки-планети, а потім спільно з мамами «заселити» їх намальованими чоловічками. Утім, аби свято залишило в учасників тільки найсвітліші спогади, наприкінці конкурсу вирішили вважати, що перемогла дружба.

 

014.JPG 015.JPG 016.JPG 017.JPG 018.JPG 019.JPG 020.JPG 021.JPG