background

      Дипломант «Коронації слова» Світлана Горбань захопила увагу учасників літературно-творчого гуртка «Пегасик» із першого слова. Усіх вразила історія, як 13-річна дівчинка написала роман, що переміг у конкурсі «Коронація слова» і був виданий тисячними накладами. Це зміцнило віру в свої сили пегасівців, які ще тільки відточують свої пера і слова.

     У неформальній обстановці легко й невимушено Світлана Петрівна не лише ділилася своїм багатющим досвідом письменника, але й розповіла, як його здобути: «Сором’язливість – найперший ворог письменника. Спілкуйтеся з людьми, збирайте історії, їх життя дарує на кожному кроці. А все це – нові оповідання», – говорила Світлана Горбань.

     Повідала і про свій досвід участі у конкурсах та пояснила, навіщо це варто робити і чому не слід розчаровуватися в собі і своїх творах, якщо не пощастило стати переможцем: «Будь-який конкурс – це лотерея. Може, у члена журі настрій не той, чи не на тій сторінці відкрив (а перше враження ніхто не скасовував)».

     Для колег по перу Світлана Горбань відкрила головний секрет успіху письменника: «Не треба чекати натхнення. Потрібно взяти собі за правило – щодня писати. Принаймні, щоденник. Бо натхнення – це не панянка із крилами, а норовистий кінь, такий як Пегас, чиїм іменем ви зветеся. І щоб його опанувати, треба добряче попрацювати. Звісно, як і в будь-якій справі, тут потрібен талант. Але це лише один відсоток».

     А під час майстер-класу письменниця навчила гуртківців декільком літературним прийомам. З ними можна не лише приборкати свого Пегаса, а й відкрити для себе світ заново і побачити, що він сповнений краси й чудес.

     Пегасівцям настільки сподобалася зустріч, що вони домовилися, як тільки виконають творчі завдання, запросити письменницю знову.

     

Горб_2.jpg Горб_3.jpg

       Довідка:

     Світлана Петрівна Горбань — українська письменниця-прозаїк, член Черкаської обласної організації НСПУ з 2010 р. Великі за обсягом твори пише в співавторстві зі своєю сестрою Наталею Лапіною. Це переважно детективи й романи про кохання. Разом вони є авторами повісті «Апокриф», романів «Якщо подолаєш прокляття» («Роковая ошибка магов»), «Невинна грішниця» («Ловці чарівного вітру»), «Увертюра», «Надія: сплутані пазли», «Зодчий із пекла».

     Світлана Горбань є лауреатом Першого Всеукраїнського конкурсу гостросюжетного роману «Золотий Бабай» (1999, за роман «Ловці чарівного вітру»), дипломантом конкурсу «Коронація слова» 2004 року (за детектив «Майстри неможливого») та 2009 року (за роман «Надія: сплутані пазли»).

     Девіз письменниці: Всі жанри, крім нудних.