background

     Замислитися про майбутнє доленосне рішення, що рано чи пізно чекає на кожну людину, учням 8-Б класу ЗОШ І – ІІІ ступенів № 12 запропонувала психолог нашої бібліотеки на тренінгу з профорієнтації «Вибір професії – крок до життєвого успіху». Можливо, для читачів цього віку питання профорієнтації стоїть ще не дуже гостро, але вже зараз багато хто з них придивляється до «дорослого» світу з його розподілом праці. Не розгубитися та визначити для себе приблизні цілі на близьке майбутнє й покликані були допомогти психологічні тести та вправи.

     Психолог розповіла присутнім дещо про поняття професії, нові види діяльності в епоху високорозвинених інформаційних технологій, типи професій залежно від предмету праці. Дітям було запропоновано відповісти на низку запитань за методикою ДДО (диференціально-діагностичного опитувальника інтересів). Провівши таку роботу, опитувані змогли визначити, до якої сфери діяльності вони схильні більше (праця, спрямована на техніку, природу, знакову систему, художній образ чи на інших людей).

     Також психолог пояснила читачам, які основні помилки роблять люди при виборі професії, чому так важливо враховувати вимоги ринку праці. Діти виконали деякі групові вправи, уявивши себе за 10 років. І насамкінець прослухали мудру притчу, яка за допомогою простих і яскравих образів переконала їх, що все в їхніх руках.

 

DSC04863.JPG DSC04885.JPG DSC04886.JPG DSC04895.JPG