background

     Запрошуємо дітей Черкащини віком від 6 до 16 років взяти участь у новому сімейному конкурсі «Книга пам’яті мого роду», що проводиться Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей та Національною бібліотекою України для дітей під патронатом Міністерства культури України.

     Основним завданням конкурсу є збереження пам’яті про події Другої світової війни та подвиги захисників нашої держави, стимулювання пізнавальної активності й самостійності в дітей та підлітків, спонукання учасників до творчості.

     У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:

  читачі-учні (вихованці) 6 – 11 років;

  читачі-учні (вихованці) 12 – 16 років.

     Конкурс проводиться у двох номінаціях: сімейні книги пам’яті та відеокниги з 1 січня по 14 жовтня 2015 року у два тури: перший – з 1 січня по 9 травня на обласному рівні;другий – з 10 травня по 14 жовтня в місті Києві.

     Учасники Конкурсу кожної номінації та вікової категорії разом із батьками готують книгу пам’яті свого роду, яка має бути гарно оформленою, за змістом і жанром за такими напрямами: родинні історії або розповіді про представників родини, які брали участь у Другій світовій війні — на фронті, в тилу, у партизанських загонах, у підпіллі, були вивезені до Німеччини.

     Книга пам’яті в паперовому вигляді має бути виконана на аркушах формату А4 за допомогою різних технік, з використанням будь-яких матеріалів.

     Відеокнига виконується уформаті mp3, тривалість не більше 5 хв. з використанням фотоматеріалів, спогадів.

     Усі роботи надсилати на адресу Черкаської обласної бібліотеки для дітей: 18000 м. Черкаси, вул. Кірова, 24.

     Останній термін подання робіт – 20 квітня (за позначкою на  поштовому штемпелі).

     Детальніше про технічні вимоги до конкурсних матеріалів, мету та особливості конкурсу можна прочитати в Положенні про конкурс.

     За додатковою інформацією звертатися до відділу науково-методичної роботи обласної бібліотеки для дітей за телефоном (0472) 35-71-76.