background

      Василь Симоненко – талановитий поет, прозаїк, журналіст. Як спрагла земля вбирає в себе цілющу вологу дощу, так народ взяв у свою національну свідомість його чисту, правдиву поезію. Симоненко прожив коротке, але яскраве життя й запалив свою неповторну зорю на небосхилі нашої духовності.

     До 80-річчя з дня народження Василя Симоненка у відділі масової роботи та естетичного виховання для учнів 11-У класу СПШ № 17 було проведено літературно-музичну годину «Поезія, що стала піснею».

     Про нелегке дитинство Василька, його шкільні та студентські роки, про його кохання, сімейне життя, його багатогранну творчість, діти дізналися з розповіді бібліотекаря, що супроводжувалася відеопрезентацією.

     На заході учні ознайомилися з громадянською та інтимною лірикою поета; віршами, які стали піснями, а також мали чудову нагоду почути живий голос поета, яким «він і сьогодні вітає життя».

     Його поезія напоєна душевною добротою й незгасимою любов’ю до всього чесного, гуманного, справедливого. Василь Симоненко залишив нам краплини незгасного сяйва – свої поезії, заповіді, які треба запам’ятати і яких слід дотримуватися.

 

02.png 03.png 04.png