background

    24 листопада в актовій залі бібліотеки в рамках Національного проекту „Україна читає дітям” відбулася зустріч учнів 5-х та  6-х класів СПШ №3, №17, №18 та ЗОШ №5, №24, №25 з дитячою письменницею, членом Національної спілки письменників України, дипломантом і лауреатом багатьох літературних конкурсів та премій Мариною Павленко.   Творчість письменниці багатогранна. Серед книг для дітей – „Домовичок з палітрою”, серія книг про „Русалоньку з 7-В класу”, „Півтора бажання”, „Життя видатних дітей”. У літературному доробку авторки чимало казок, які читають і наймолодші, і їхні батьки. Таке правило у письменниці: справжні казки мають захоплювати не лише дітей, а й дорослих. Марина Степанівна авторка збірок поезій „Бузкові зошити” та „Чар-папороть”.

     Відповідаючи на численні запитання, письменниця повідала юним читачам і про те, що писати почала з раннього дитинства, а натхненниками її творчості стали батьки – Степан та Ольга Павленки – вчителі української мови та літератури, люди творчі та закохані в українське слово. Прототипами героїв книг Марини Степанівни досить часто є її доньки та ще з дитинства добре знайомі їй хлопчики і дівчатка.

   Цікава, захоплююча розповідь письменниці перемежовувалась читанням віршів із книги її батьків „Філологічний калейдоскоп”, "Абетка-ярмарок", "Мальви на причілку" та власними віршами.

   По закінченню зустрічі всі бажаючі придбали книги та отримали автограф від автора.