background

     На які тільки жертви не йшли (та й тепер ідуть) люди заради краси! Затісні корсети, метрові перуки, багатокілограмові капелюхи, шлейфи довжиною у чверть кварталу – це лише короткий погляд у шпарину історії вбрання. Завісу над хитрощами жінок і чоловіків задля відповідності примхливій моді прогорнули для учнів 3-Б і 3-В класів СПШ І – ІІІ ступенів № 17 працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів, організувавши для них годину цікавих повідомлень «Про джинси, сандалі і так далі».

     Екскурс в історію одягу й інших атрибутів зовнішньої краси розпочали з часів печерної людини, коли ще ніхто знати не знав, що таке «тренд» і з чим його їдять. А закінчили нашими часом. Перед очима дітей промайнули настегенні пов’язки єгиптян, хітони, туніки й тоги давніх греків, легкі обладунки воїнів Священної Римської імперії; класичні сукні на каркасах і жахливі громіздкі зачіски, у яких заводилися паразити; чоловічі черевики на підборах і дивні за формою краватки.

         Спочатку хлопці підіймали на кпини сусідок-дівчат за занадто пишні коміри, припудрені й обмазані оліями коси, височезні платформи на взутті й варварські рецепти старовинної фарби для волосся, якими послуговувалися їхні закохані в моду попередниці. Потім настала черга дівчаток глузувати з не менш кучерявих перук і червоних колготок, якими не гребували в минулих століттях чоловіки. Дружне зацікавлення викликала розповідь бібліотекаря про винахід джинсів для золотошукачів. Насамкінець око відпочило на сучасних спідничках і краватках, після чого діти почувалися просто-таки щасливими, що живуть у час практичного одягу. А ще від думки, що сучасна мода набагато поступливіша й менш жорстока, ніж її попередні варіанти.  

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG