background

      Про домашніх улюбленців, дитячі захоплення й свою любов до книг поспілкувалася з учнями 4-х класів ЗОШ № 7 та НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ліцей спортивного профілю № 34», 2-А, 3-х та 4-х класів ЗОШ № 22 поетеса, член Національної спілки письменників України, керівник літературно-творчого гуртка «Пегасик» Ірина Швед. Зустріч відбулася завдяки плідній співпраці відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів нашої бібліотеки зі шкільними бібліотеками названих закладів.

     Розповідати простими словами і яскравими образами про дорослі речі для авторки звично – крім дорослої збірки «Переселення», у її творчому доробку є збірка віршів для дітей «Сів метелик на жирафу» і свіже «Гніздечко» (Ірина готувала видання як упорядник – поруч із її віршами в книзі можна знайти твори й інших авторів).

     Підкріплюючи свою розповідь кольоровими слайдами, письменниця говорила з учнями про своє дитинство й перші вірші; про літературно-творчий гурток «Пегасик», у якому їхні однолітки роблять перші кроки в літературі; про красу природи й кумедні звички домашніх улюбленців.

     «Я люблю читати книги, пишу книги і працюю в бібліотеці, де книга є королевою», – розповідає про себе поетеса. Найкраще світогляд авторки ілюструють, звісно, саме її вірші, тож письменниця зачитала дітям свої улюблені твори про дівчинку-майстриню Ліду з ластовинням на носику, про веселих золотавих курчаток, про равликів, комариків, котів, зайчиків, жуків. Насамкінець присутніх протестували на уважність – дітлахи мали порахувати, скільки тварин авторка згадала у своїх віршах протягом зустрічі.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg