background

    Дізнатися багато цікавого про світ професій, спробувати себе в ролі поважного дорослого робітника й, можливо, зробити перші кроки на шляху майбутнього професійного самовизначення мали змогу учні 3-Б класу СПШ № 3, для яких працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів провели захопливу розважально-пізнавальну гру «Всі професії потрібні і пошани дуже гідні».

     Пригадуючи інструментарій та особливості роботи батьків й інших відомих їм дорослих, дітлахи із завзяттям розв’язували тематичні загадки, вгадували спеціальність людини за її портретом у пазлі, складали з букв назви професій та розігрували кумедну пантоміму, намагаючись у такий спосіб показати одноліткам, як саме вони уявляють працю вчителя, стоматолога, швачки, продавця, водолаза тощо. Деякі характерні професії чомусь особливо запали в душу малечі, тож у пантомімі дехто з дітей постійно вбачав чи то рознощика піци, чи то листоношу...

     Пізнаючи в ігровій формі розмаїття форм людської праці, дітлахи дізналися й багато нового. Так, наприклад, сюрпризом для присутніх стала інформація про такі екзотичні професії, як дегустатор чаю, дояр павуків, доглядач острова та випробувач атракціонів. Завершився захід переглядом випуску програми «Єралаш», який наочно продемонстрував дітлахам, що при всій серйозності питання, навіть у роботі дорослих бувають курйозні моменти.

 

2.JPG 3.JPG 4.JPG