background

      Знати та відстоювати свої права вчилися у формі гри учні 3-Д класу Черкаської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 17. А допомогли їм у цьому працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

     Тема прав дитини – широка й багатоаспектна, адже вона охоплює як задоволення базових потреб будь-якої людської істоти, так і зовсім особливі запити малечі, – як-от право на проживання в родині чи право на захист від жорстокості й експлуатації. І де ж іще малюкам вдасться так повно ознайомитися з основами юриспруденції і – що найголовніше – зрозуміти їх, як не в «Кімнаті казок» на прикладі фантастичних персонажів?..

       Дітлахи, об’єднані у дві команди –  «Правознайки» та «Правозахисники», дізналися про вимоги Конвенції ООН про права дитини, відповідаючи на «казкові» питання, розкодовуючи таємничий шифр та розглядаючи тематичні малюнки. Пригадавши сюжети та конфлікти «Попелюшки», «Золотого ключика», «Гидкого каченяти», «Кози-дерези», «Снігової королеви» та інших відомих казок, учасники гри побачили, як можуть порушуватися право на щасливе дитинство, на медичну допомогу, на проживання з батьками, на особисте життя і таємницю, навіть право на життя. А за допомогою вікторини обговорили й цілком буденні моменти «дорослого» життя: коли треба одержувати паспорт, з якого віку дозволяють працювати, на які запобіжні заходи варто чекати, коли порушуєш закон, та багато-багато іншого.

 

2.png 3.png 4.png 5.png